Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 21 oktober 2012

Jorritsma over grondspeculatie

Bouwmaffiaburgemeester Jorritsma van Almere, was vorige week te gast bij BNR in Business. De vervelende VVD sjoemelaar werd gevraagd naar haar mening over de vele gemeenten, die grote schulden hebben, vanwege veel te duur aangekochte gronden. Dat heeft volgens Jorritsma niets met grondspeculatie te maken, zij vindt het volkomen normaal, dat gemeenten er van uit gaan, dat gronden in bezit, worden aangewend om de begroting in komende jaren te dekken. Dus dat je grond in je bezit hebt en daar de verwachte (hoge) opbrengst van, alvast hebt uitgegeven, heeft niets met speculatie te maken....... ha! ha! ha! ha! ha!

Volgens deze wanpresterende 'bitch' betalen gemeenten bibliotheken en zwembaden uit de opbrengst van grondexploitatie, daar haar vorige argument mee onderuit halend (en alsof burgers geen belasting betalen voor gemeeschapsdoelen). Ze zei het op een manier, alsof dit altijd al zo geweest is. Dat deed ze even verderop nog een keer, met de Floriade, die de volgende keer in Almere wordt gehouden, daar is ze ontzettend blij mee, dat is namelijk goed voor het leegmaken van de gemeente kas, zoals telkens weer blijkt, benieuwd of we de cijfers van Venlo ooit te horen krijgen. Ook hier wordt de uiteindelijke verkoop van grond, waarop de Floriade plaatsvindt, gebruikt om winst te maken op het Floriade project, mits de verkoop niet zwaar tegenvalt natuurlijk (zoals de telkens weer beloofde 'opbrengsten' die de Floriade zullen genereren), maar daar lult Jorritsma niet over.

Ten overvloede, liet Jorritsma weten, dat als het aan haar ligt, er bij de landelijke politiek ingezet moet worden op huizenbouw en wegen, ha! ha! ha! ha! Logisch ze is 'slapend' eigenaar van bouwbedrijf Jorritsma, dat sinds zij burgemeester is, ook gevestigd is in Almere, en daar sinds die tijd, zeer goede zaken doet. Hoezo corrupte VVD'ers?

2 opmerkingen:

  1. Dat komt ervan als je iemand met een toeristenschool opleiding een functie geeft die boven haar pet gaat.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Beste Anoniem,
    dank voor uw reactie, ha! ha! dat wist ik niet eens.
    Met vriendelijke groet,

    BeantwoordenVerwijderen