Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 15 oktober 2012

De Hoop Scheffer, de JSF en bedreiging door bezuiniging defensie

Vorige week donderdag, had de rechts-conservatieve KRO presentator Kockelman, een gesprek met één van zijn favoriete vrienden in het programma Goedemorgen Nederland (Radio1 na 9.30u.), George W. Bush schandknaap, de Hoop Scheffer. Deze rechtse aartsconservatief van CDA huize, stelde even, dat meer bezuinigen op defensie niet kan, sterker hij wil een stijging van 1 miljard voor het defensiebudget. We worden al niet meer serieus genomen, omdat we zijn gestopt met de totaal zinloze oorlogsmissie in Uruzgan, aldus de Hoop Schandknaap (die Nederlandse slachtoffers eiste en vele honderden miljoenen aan belastinggeld kostte). Nog meer bezuinigen zal betekenen, dat we nergens meer mogen aanschuiven, zoals bij de G20. Zo kon de Hoop S. als secretaris generaal van de NAVO, in een vergadering rustig Balkenende als 5e of 6e het woord geven....... ha! ha! ha! ha! Dus bakken belastinggeld over de balk gooien, is goed voor internationale vergaderingen, waar elke minister of minister-president, van een land dat echt meetelt, meewarig zal kijken als de eerste beste boerenlul uit Nederland z'n bek opentrekt en denken, laat 'm maar geloven, dat wat hij zegt, van belang is, zolang Nederland maar netjes meebetaalt. Dat nog buiten het morele, ethische gehalte van deze uitspraak, door de Hoop S.

De Hoop Schandknaap benadrukte nog eens, dat de JSF absoluut noodzakelijk is, weer met veel van dezelfde argumenten. Niets over het feit, dat de VS Nederland eventueel alleen met een atoombom zal laten vliegen, als die onder een VS toestel hangt, nu de JSF dus. Of het feit, dat de VS bepaalde apparatuur, nooit in een JSF voor Nederland zal inbouwen (wel in die voor Israël) en dat de JSF in tijden van crisis, alleen kan opstijgen, als dat de VS welgevallig is.

Trouwens de uitlatingen van de Hoop S. aangaande de JSF waren op dat moment wel heel erg brutaal, immers de avond ervoor (10 oktober) had Nieuwsuur een rapport van Transparency International, die al het lobbywerk rond de JSF aan de kaak stelde. De uitzending volgend, kan je niet anders, dan concluderen, dat deze lobby door VVD, CDA en PvdA politici (zoals Tichelaar) ronduit misdadig is, snoepreisjes enz.
Vergeet daarbij niet, dat deze lobby tzt, op een zo min mogelijk opvallende manier, beloond zal worden door de fabrikant. In de uitzending van Nieuwsuur, zei de engste Binnenhof verslaggever, de nitwit Mingele, dat met name VVD politici zo lobbyen voor de JSF, omdat zij 'zo voor defensie zijn en van een borrel houden', daarmee nog eens het 'belang' van zijn woorden onderstrepend, jezus christus wat een idioot!

Onlangs durfde de uitgezakte CDA zever Hillen, murmelend te liegen, dat de JSF het goedkoopste toestel is, terwijl de prijs bijna wekelijks stijgt (stijgt bijna sneller dan deze straaljager, die geen jager en geen bommenwerper is). Deze tabaks- en JSF-lobbyist, stelde nog eens het belang voor het Nederlandse bedrijfsleven, die de keus voor de JSF oplevert in compensatieorders. De compensatieorders voor de F16, hebben bij lange na, nooit het beloofde resultaat opgeleverd, bovendien zou de beslissing voor een andere straaljager (die met de ontwikkeling van 'drones' al totaal overbodig is), ook orders voor het Nederlandse bedrijfsleven genereren.

De kritiek van defensie op nog meer bezuinigingen, begint intussen een bedenkelijk karakter te krijgen, als dit zo doorgaat (vandaag de militaire vakbond weer), zou je gaan denken, dat een militaire coup niet ver meer is... De vakbondsman wees nog eens op humanitaire missies, die bij bezuinigingen in gevaar komen, wat hij er niet bij vertelt is, dat m.n. op apparatuur (in grote zin) voor het herstellen van infrastructuur, na een overstroming of aardbeving, al flink is bezuinigd door defensie zelf......


2 opmerkingen:

 1. Natuurlijk ben ik met jou eens dat de JSF misschien niet de beste keuze is. Maaaaar, vlak voor de 2e WO was Nederland niet voorbereid op wat er zou gaan komen. Nederland moet zijn bijdrage leveren aan het defensie-apparaat in Europa! Bij verdere bezuinigingen bestaat de kans dat Europa een tandenloze tijger wordt, zowel China als Rusland investeren de komende jaren miljarden het defensie-apparaat. Welke straaljager (Eurofighter, JSF, nieuwe F16 of Gripen) er moet komen is niet zo van belang, als er mar een nieuwe komt. Loek van der Meer

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Loek van der Meer,

  dank voor jouw reactie. Als Nederland beter was voorbereid op de 2e Wereldoorlog, waren er flink meer Nederlandse slachtoffers gevallen, tegen Duitsland was toen niemand opgewassen. Buiten het feit, dat voor WOII al een heel bataljon Duitse soldaten ondergedoken lag in het Westland bij tuinders, het Nederlandse leger durfde toen bepaalde plekken in het Westland niet meer in, m.a.w. het was op meerdere 'fronten' een ongelijke strijd.

  Over de straaljagers: het is maar de vraag, wat je in een tijd van ballistische raketten nog aan straaljagers hebt, buiten dat de ontwikkeling van nog geavanceerdere 'drones' in een razend tempo gaat. Dat de JSF misschien niet de beste keus is, is een eufemisme, er zijn diverse wetenschappers, die dit straalvliegtuig volkomen de prullenbak in hebben geschreven (daar zijn ook al een paar documentaires aan gewijd).

  met vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen