Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 12 oktober 2012

Nobelprijs voor de vrede naar de EU

Vandaag werd de Nobelprijs voor de vrede aan de EU toegekend, de zoveelste sof van het Nobelcomité. Juist op het moment dat het sprookje, dat de EU oorlogen heeft voorkomen, wordt doorgeprikt. Geen oorlog na WOII? Wat dacht u van de oorlog op de Balkan in de jaren 90, of de koude oorlog, die ligt nu iets meer dan 20 jaar achter ons, deze oorlog werd gekenmerkt door 2 militaire blokken: de NAVO en het Warschaupact, die vooral buiten Europa elkaar de 'vissen afvingen' en diverse landen in grote ellende stortten, om nog maar te zwijgen over de gigantische budgetten aan belastinggeld, die deze organisaties opslokten (en de NAVO nog steeds opslokt). Om het militair industrieel complex op poten te houden, voert de NAVO nu regelmatig elders, buiten Europa, oorlog op zeer bedenkelijke en vaak illegale gronden. Aansluitend daarop het volgende: de opstelling van Europa, na de val van de Sovjet-Unie, heeft ervoor gezorgd, dat Rusland meer en meer als een vijand wordt gezien, mede met dank aan de NAVO en het volkomen overbodige raketschild dat het in Oost-Europa wil neerzetten.

Aan de verbroedering binnen de EU, is met de bankencrisis een eind gekomen, politici riepen de laatste jaren de haat tegen zuidelijke landen van de daken, luie sodemieters en parasieten, daar kwamen de meeste uitlatingen op neer. Maar niet alleen de banken zijn debet aan de ontstane situatie binnen Europa, ook volksverlakkende politici, die ons de euro door de strot duwden wisten, dat de euro alleen een succes kon worden, als de afzonderlijke landen een groot deel van hun soevereiniteit opgaven, dat was dan ook de verborgen agenda achter de invoering van deze vermaledijde munt. Vaak dezelfde politici die ongelimiteerd landen toelieten tot de eurozone, in de meeste gevallen landen, die daar nog lang niet aan toe waren. Je zou kunnen stellen, dat de euro (en daarmee de EU) een grote bedreiging voor de vrede in Europa is (laten we hopen, dat oorlog in Europa fictie zal blijven).

Toevoeging op 13 oktober: geheel en al vergeten, de steun van de EU voor het ronduit misdadig gedrag van de Israëlische overheid t.a.v. de Palestijnen. Met dank aan Stan van Houcke (onderaan deze pagina vindt u een link naar zijn blog, hij gaat diep op deze zaak in).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten