Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 23 oktober 2012

Syp Wynia en VVD corruptie

De neoliberale 'journalist' van Elsevier, Syp Wynia, liet zich zojuist, in Standpunt NL, uit over de VVD corruptie gevallen. Het viel me mee, dat hij zowaar toegaf, dat de VVD zich aan de foute kant van de corruptie grens bevindt. Maarrrrrr, dat heeft volgens Wynia alles te maken met de opmars van de VVD, meer bestuurders, dus meer corruptie. Natuurlijk noemt hij CDA en PvdA met gelijkwaardige corruptie gevallen, al geeft hij aan zichzelf toe, dat de VVD altijd al zeer korte lijnen heeft gehad met ondernemers.
Wynia heeft gelijk als het gaat om andere grote partijen, zoals CDA en PvdA, en corruptie, zie alleen al figuren als Duivesteijn en Norder, wethouders met bijzonder korte lijntjes naar de bouwmaffia (Duivesteijn dient zelfs onder een VVD burgemeester, die 'slapend' eigenaar van een bouwbedrijf is, zie: http://deazijnpisser.blogspot.nl/2012/10/jorritsma-over-grondspeculatie.html )
Jammer voor Wynia, maar de lijst van foute VVD'ers, is al sinds decennia een lange, het probleem voor corrupte politici is de WOB, sinds die van kracht is, komen er aanmerkelijk meer foute combinaties (politiek/bedrijfsleven) boven water, vandaar dat de gereformeerde CDA kakzever P.H. 'godverdomme' Donner en zijn opvolger, nitwit Spies, inzetten op het zwaar inperken van de WOB 'wetgeving'.
Voorts is de hijgerigheid, zoveel mogelijk overheidsorganen, semi markt, of geheel marktpartij, te maken en de manier waarop dat gebeurd, bijna een recept, voor corruptie.

Het meest vervelende van figuren als Wynia en een groot aantal politici (die nu lopen te steigeren), is dat zij een paar jaar geleden 'en masse' pleitten voor meer lobbywerk in de politiek, en bij hoog en laag ontkenden, dat dit tot corruptie zou leiden.

Kortom, de hoogste tijd voor een totaalverbod op het bewerken van politici en bestuurders van semi-overheids- en overheidsorganen, dus lobbyisten weg uit: de stad- en gemeentehuizen, provinciehuizen, en beide Kamers, met de grootste spoed!
Het vuile CDA menneke Brinkman, de capo di tutti capi van de bouwmaffia, zou zelfs voor het leven Den Haag uitgeschopt moeten worden!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten