Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 19 oktober 2012

Schultz van Haegen en het aantal verkeersslachtoffers

Vorige week zaterdag in de Kots-Autoshow de voorzitter van stichting SWOV, Henk Stipdonk. Deze vertelde, dat er vorig jaar 661 verkeersdoden waren te betreuren, even vergetend, dat er een paar maanden geleden werd gemeld, dat er minstens 200 doden meer zijn gevallen in het verkeer. Logisch, dat de voorzitter van de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid, daar niet van op de hoogte is..... Stipdonk meldde wel, dat het aantal slachtoffers stijgt, hoe dat komt weet hij niet, nou wat dacht je van het voorgaande, of de heilzame werking van VVD autohoer Schultz van Haegen, die de maximumsnelheid in Nederland belachelijk laag vond en deze intussen flink heeft opgehoogd, dat leidt tot meer slachtoffers, dat is zeker. Het ergste van het 'beleid' van Schultz van Haegen is wel, dat veel jonge automobilisten (met één of twee hersencellen) zullen denken, met de uitspraken van de VVD p.k. (paardenkut) in het lege achterhoofd, dat 'iets' te hard rijden geen probleem is.

Schultz van Haegen doet intussen haar uiterste best, zoveel mogelijk mensen in de auto te krijgen, maximale investeringen in wegen*, minimale investeringen in het openbaarvervoer, rijlessen voor kleuters, en het laatste stinkplan: de prijs voor het behalen van het rijbewijs flink goedkoper maken. Uw Azijnpisser weet er nog één, de keuringen van auto's afschaffen (het aantal verplichte keuringen is al naar beneden bijgesteld) en de normen voor de 'gezondheid' van voertuigen flink naar beneden bij stellen, kan het eindelijk echt gezellig worden op de weg....

*Meer dan 7 miljard de laatste paar jaar. Volgens zeggen, zou deze investering in wegen, de files hebben beperkt, lekker een gigantisch aantal werklozen vergetend. Immers het officiële aantal werklozen, dat al op record hoogte is, is een stuk hoger, dan het CBS berekend: bij langere werkloosheid, terwijl de partner nog wel een behoorlijk inkomen heeft, kan de werkloze geen aanspraak maken op wat voor uitkering dan ook en wordt niet meegerekend in de cijfers.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten