Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 15 oktober 2012

Recept tegen: defensie dreigementen, VOC mentaliteit en cadeaus voor welgestelden

Hier een geneeskrachtig muzikaal recept van uw eigen blogdokter Pisser.

Vandaag begint de dokter met de eerste schijf van 'Live In Italy' van Jaco Pastorius, de meester bassist in een concertregistratie uit 1988, iets te commercieel hier en daar, maar geneeskrachtig genoeg (de 2e schijf is minder commercieel, maar wat minder toegankelijk, later in dit theater). Kenge Kenge neemt de muzikale stok over, dit is de bonus cd, van 'The Rough Guide To African Roots Revival' schitterende muziek uit Kenya, aangeduid met Benga, of zoals het album vermeldt 'Kenya's Luo Music Roots'. Stampende, swingende muziek met meest traditionele instrumenten, in een paar nummers hoor je de springende bas, die zo kenmerkend is voor Nigeriaanse High Life, moooooooi!! Om je oren bij af te likken!
Om de hersenen te prikkelen spelen we vervolgens Kirk met 'Makin' Moves', elektro hip hop van de bovenste plank, met mooie drum 'n' bass op de onderste laag.
Dan, broeders en zusters vervolgen wij met één van de best of albums (of het 1ste en 2e) van Fun Boy Three, als de volgende nummers er maar op staan: 'The Lunacy Legacy', speciaal voor de laatste 5 kabinetten en het waarschijnlijk komende VVD/PvdA kabinet, met een paar aanpassingen in de tekst van toepassing op alle 6 (er is een mooie a capella live uitvoering van dit nummer). Het nummer: 'Faith Hope & Charity' voor de katholieke kerk, de republikeinse partij in de VS en alle fundamentalistische machthebbers, die denken dat ze hun bekrompen, op sprookjes gebaseerde meningen op anderen, maar m.n. vrouwen kunnen opdringen. Tot slot het nummer 'Murder She Says', 'ode' aan de Nobelprijs voor de vrede die de EU is toegekend, dezelfde EU die opzij keek bij de oorlog in Noord-Ierland (en Baskenland). Hekkensluiter vandaag: African Head Charge met 'All Mighty Dread', alweer een topproduct uit de On-u studio van Adrian Sherwood, die duidelijk zlef aan de 'dub-knoppen' zat, in 1 woord geweldig!

Veel plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten