Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 23 oktober 2012

Henk Kool krijgt hulp van de VARA, of de heilzame werking van vrijwillig verplichte tewerkstelling

Vanmorgen op Radio1 (rond 11.10u.) aandacht voor de 'vrijwillige' tewerkstelling, zoals de PvdA wethouders van Den Haag (Kool) en Rotterdam verordonneren. Vandaag over deze tewerkstelling in de ouderen thuiszorg, in Helmond, heeft de VARA een 90 jarige mevrouw gevonden, die vol lof is over haar 'vrijwilligers'.

Leuk voor die hoogbejaarde vrouw, maar de meeste ouderen zitten niet te wachten op ongemotiveerde, niet opgeleide 'vrijwilligers'. Vergeet daarbij niet, dat de meeste ouderen 'niet blij' zijn, als ze telkens met andere gezichten worden geconfronteerd.

De thuiszorg is voor een groot deel naar de kloten geholpen, met dank aan de VVD, het CDA, de PvdA,  D66 en GroenLinks. zo werken schoonmaakbedrijven, die maar zelden (figuurlijk) schone handen hebben in de thuiszorg, is een groot aantal thuiszorgers, verplicht zzp'er geworden, met inlevering van een deel van hun inkomen. Deze komen nu nog verder in de knel, als men dit beleid landelijk gaat invoeren.
Daarnaast is thuiszorg niet alleen maar schoonmaken, maar het heeft een signalerende functie, voor ouderen die verder geen contacten hebben, om deze signalen over gezondheid en welbevinden op te kunnen pikken, is veel meer nodig dan het kunnen schoonmaken, of boodschappen doen. Veel 'oude stijl' werkers in de thuiszorg, hebben daar een 'neus' voor, het gaat daar dan ook om mensen, die bewust voor dit beroep kozen......

PvdA 'Vadertje Drees' (een ongelofelijke klootzak, die een paar goede zaken invoerde, waar men niet onder uit kon), beloofde na WOII, dat er nooit meer verplichte tewerkstelling zou plaatsvinden.
Zie hier de waarde van PvdA beloften......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten