Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 27 oktober 2012

FD: 'Het kabinet gaat inkomens nivelleren'

Het clubblad van de Telegraaf (die ook een publieke- en een commerciële omroep heeft), het FD, schreeuwde het vandaag van de daken: 'Het kabinet gaat inkomens nivelleren'. Dit om de dombo's een flinke zak zand in de ogen te strooien: niet de inkomens, maar de lasten worden genivelleerd, dat geeft juist een denivellering. Dat vertelt het FD niet graag, 'we' moeten ten slotte de domme lezer laten geloven, dat stemmen op rechts en de VVD in het bijzonder, goed is voor de gewone mens, zelfs die met een laag inkomen.

2 opmerkingen:

 1. VVD stemmen is altijd goed natuurlijk. Als het je baas goed gaat, gaat het jou als werknemer ook goed, want dan is er ruimte voor opslag :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Beste Martin,

  dank voor jouw reactie. In mijn bericht sprak ik over de welgestelden, die zich op alle mogelijke manieren extra verrijken, zoals door belastingontduiking, corruptie of ander machtsmisbruik, zoals de rijke Nederlanders die op de Antillen wonen en daar geholpen door VVD'er Kamp, hun geld voor 1 januari 2011 verkasten naar een ander belastingparadijs, waarna hen op de Antillen een belastingtarief van 10% werd aangeboden, maar goed. Bazen zijn vaak ook welgesteld, en voor corruptie is meestal ook een bedrijf nodig. Bazen die het goed gaat, hebben allesbehalve de neiging hun werknemers meer te betalen. Daarnaast hebben grote bedrijven 2 soorten bazen, de reguliere en de aandeelhouders, voor de laatste groep wil de reguliere baas zoveel mogelijk winst maken, als het moet door personeel te ontslaan, zelfs als de zaken goed gaan. Voor de kleine bazen, is de VVD alles behalve goed, zo is door het beleid van Rutte 1, niet alleen een record aantal werklozen gecreëerd, maar staat ook het aantal faillissementen op recordhoogte. Met Rutte 2 zal dit nog verder verdiept worden, dat is meer dan duidelijk als je het regeerakkoord goed leest.

  Als je VVD stemt, moet je dat doen als je meer dan € 50.000,-- per jaar verdient, zo wees een onderzoek in het voorjaar uit. Mensen die VVD stemmen vanwege de hypotheekrenteaftrek, zijn zonder meer dom, als ze onder voornoemd bedrag verdienen. Dat halve procent per jaar eraf, zet geen zoden aan de dijk en uiteindelijk is deze aftrek niet te handhaven, als de VVD zich echt wil inzetten voor de huizenbezitter, zou de partij nu moeten zoeken naar maatregelen, die de gewone huizenbezitter van ellende vrijwaart, als de huizenbubbel barst (en dat gebeurt uiteindelijk , daar is niets aan te doen).

  De welgestelden kunnen zich de vieze vingers met Rutte goed aflikken. Veel heisa vandaag over de inkomensgerelateerde zorgpremie, voor de vorm, de echte welgestelden lachen zich dood, die betalen als ze slim zijn, al jaren niet meer dan maximaal 20% inkomstenbelasting.

  Je zou ondertussen gerust kunnen stellen, dat mensen (zoals VVD'ers, hoewel...), die de grote onderlaag nog verder uit willen kleden, terwijl bij die groep het water tot aan de neus staat, puur kwaadaardig zijn (of ongelofelijk dom).

  Met vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen