Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 25 oktober 2012

Recept voor polder-reïncarnatie

Uw blogdokter P. Pisser heeft weer een mooi geneeskrachtig recept voor uw moe-gelulde hersenen:

De dokter start met de 3e cd van de verzamelaar 'Son Cubano' geweldige muziek uit lang vervlogen tijden en zo klinkt het ook, maar god wat mooi! Daarna Lee Dorsey met 'The New Lee Dorsey', weet niet of dit een compilatie of origineel album is, maar dat maakt niet uit, wat een stem en wat een muziek. Muziek die destijds als Rhythm & Blues werd aangekondigd, maar zoals u hoort, niets met de huidige R&B te maken heeft. Een andere compilatie is ook goed, als 'Holy Cow', 'Working in the Coal Mine' (ook mooie 'gecovered' door Devo) , 'Can You Hear Me' en 'Ride Your Pony', er maar op staan. Gelukkig liet Dorsey het boksen voor wat het was en koos voor een artiestenleven.
Vervolgens Curtis Mayfield met 'Back To The World', prachtige zwarte underground, die nog net zo mooi is, als de dag dat het werd uitgebracht. Beck neemt het stokje over met 'Odelay', al eens voorgeschreven, maar mooi passend, even lijkt het of je zelfs terug bent bij Dorsey, waarna je langzaam maar zeker door een psychedelische reis door tijd en plaats wordt gevoerd, prachtig!
Kevin Ayers neemt de gitaar over met 'Bananamour', van 'poppy' tot psychedelisch, virtuoos met grappige, slimme teksten en godallemachtig mooi! Op de heruitgave nog een paar bonus nummers, waaronder het prachtige 'Carribean Moon'. Ayers werd bekend in de eerste Soft Machine formatie. Met dank aan en groet voor Johan en Marije.
Hekkensluiter vandaag: Trans Global Underground met 'Dream of 100 Nations', mooi? wahaanzinnig mohohooi!

Veel Plezier!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten