Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 4 november 2013

Muzikaal recept tegen stroomstootwapens en voor het ontslaan van agenten, die propaganda maken voor de PVV

En weer wordt je door blogdokter Pisser getrakteerd op een supergeneeskrachtig recept, een opfrisser voor je brein (en daar bedoel ik niet de gestapo van de muziek- en filmindustrie mee!), meer lol met de sessies van de dokter! Verruim je geest en zie hoe je je leven lang al wordt gekoeioneerd, door religie, onderwijs, media en vooral niet te vergeten het grootkapitaal en de politiek (die laatste wordt bestuurd door het grootkapitaal!). Schrik niet van de naakte waarheid, er zijn miljoenen mensen op aarde, die dat intussen beseffen en een flink aantal daarvan proberen het 'doodsschip' van de neoliberalen te keren.....

Opgelucht dat de oude toverkol, onze dokter, niet weer in de cel zat, werd ik vanmorgen gewekt, door een mooie wals, die hij op zijn pijporgelfiets produceerde, toen hij mijn straat in fietste. Behalve nog wat scheldwoorden op Norder en het Haagse college, dat een peperduur 'cultuurpaleis' aan het Spui gaat bouwen en de gebouwen, die daar nog geen 30 jaar staan, worden afgebroken, "goddomme ook nog eens een gigantische kapitaalvernietiging", bromde hij. Waarna hij toch weer vrolijk het volgende recept overhandigde:
Voorgerecht: de poprock van The Wygals met 'Honeycoks In The Whithersoever', kundige muzikanten en mooi gebracht!! Poprock? Daar lusten Arling & Cameron (en Swarte) met 'Sound Shopping' wel pap van, ja, ja, ik weet 't niets vervelender dan winkelen, maar goed.... Een mooi elektropoprock album van deze heren, o.a. met een bijdrage van Fay Lovsky (vreemd dat zij nooit groot is geworden in dit land, want muzikaal is ze dat zeker!)!! Aansluitend (hoewel?) de punkrock, dan weer wave, dan weer reggae van The Members, een band die hier nooit veel deed en dat was onterecht, al gingen de heren zich na verloop van tijd steeds meer als yuppen gedragen, zoals de 'motherfucker' Paul Weller van The jam, maar die was dat vanaf het begin, vooral een scherpe vouw in de broek en 'nette' kleren, gadver!! Dit compilatiealbum, 'Sound Of The Suburbs' is prachtig en geeft een mooi beeld, van de band, met een hele berg maatschappij kritiek, ook op banken, zoals in het nummer 'Offshore Banking Business', waar dit ongebreidelde bankieren op uit draaide en hoeveel de welgestelden intussen hebben gestolen, door belastingontduiking in belastingparadijzen (jaarlijks zo'n 20 miljard!), weten we tegenwoordig allemaal...... Tachtiger jaren? TC Matic, de band van Arno Hintjes, hier met het 2de deel van hun album 'Compil Complet' zoals de titel al zegt een compilatie album, van deze legendarische band, grootse muziek!!! Vervolgens een remix album met Blondie nummers, met remixes o.a. van Diddy, K-Klass, Utah Saints, e.a., een groots album, met oude nummers, in een toentertijd (1995) spiksplinternieuwe psychedelische jas, genieten!!! Tot slot: Gold Panda met 'Companion', psychedelische dadaelektronica van waanzinnige hoogte, schohohóóóón!!!!
Veel plezier!

BRAFBRAP!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten