Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 12 mei 2014

Gevangenzittende aantal ouderen groeit........

Het aantal gevangenzittende ouderen is flink toegenomen, daar sprak Thomas de Heide van MAX Magazine vanmorgen over op Radio1. Volgens de Heide komt dit vooral door het isolement waar veel ouderen in zitten, naast het groeiend aantal ouderen. Hij noemde nog wel de armoede waar veel ouderen onder lijden, redenen voor winkeldiefstal, maar ook voor het verbouwen en verkopen van softdrugs.

Niets over de manier waarover men in de media en de politiek over ouderen spreekt, nou zeg maar haatzaait: parasieten, die niet alleen de pensioenpot leegvreten, maar ook onevenredig veel gebruik maken van de gezondheidszorg en ddeze daarmee onbetaalbaar maken. Met het hameren op o.a. deze zogenaamde feiten, hebben de politici de afgelopen jaren flink stemming lopen maken tegen ouderen, waardoor o.a. de PvdA, de VVD, D666, 'ChristenUnie' en SGP, nu denken de ouderen verder uit te kunnen knijpen dan mogelijk is. Men doet het voorkomen alsof het grootste deel van de ouderen welgesteld is, terwijl het grootste deel van de ouderen moet sappelen en vaak al niet weet, hoe nog rond te kunnen komen, waardoor men op basisbehoeften gaat bezuinigen (dat is voor een oudere bijvoorbeeld ook de temperatuur in huis....).

Neem ook de sluiting van verzorgingstehuizen, mensen die daar naar toe verhuisden, moeten nu terug naar een gewoon huis, dat meestal niet meer te vinden is, in de buurt waar ze jarenlang woonden, voor ze naar het verzorgingstehuis gingen, sommigen moeten al voor de derde keer verhuizen. Waar nog bij opgemerkt kan worden, dat die ouderen geen recht meer hebben op een vergoeding voor thuiszorg, die bovendien langzaam maar zeker wordt wegbezuinigd, in weerwil tot alle vrome beloften, van keihard liegende politici..... Zojuist hoor ik in het BNR nieuws, een verhaal over Wageningen, waar ouderen voor 1 oktober weg moeten zijn, uit hun verzorgingstehuis, daar ze niet voldoen aan de normen. Als ze per 1 oktober niet weg zijn volgt een dwangsom....... Zo denken 'we' in Nederland om te kunnen gaan met ouderen, het is een godgeklaagd schandaal!!!!

Als je een minderheidsgroep blijvend uitmaakt voor parasieten en bij de rest van de bevolking haatzaait tegen die groep, zal een deel van die groep zich niet meer gebonden achten aan algemeen geldende regels, zeker als ze niet meer rond kunnen komen......
Waar nog bij opgemerkt moet worden, dat veel van de ouderen, die amper rond kunnen  komen, vaak in beroepen werkten, waar ze zwaar werk moesten verrichten, en dat jarenlang tegen een veel te kleine vergoeding. Reken maar dat daar mensen tussen zitten, die zich zo kwaad maken, dat alle remmingen weg vallen. Met andere woorden, het feit dat er meer ouderen in de gevangenis zitten, kan voor een flink deel aan de politiek van de afgelopen 14 jaar worden toegeschreven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten