Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 27 mei 2014

Urker boerenvisboer: het is een mooi 'product'

Een Urker boerenlul durfde gistermorgen op Radio1 (voor 9.30 u.) over vis te spreken als een product...... Dat geeft precies aan hoe dit tuig om denkt te kunnen gaan met deze dieren. Gisteren werd er 550 ton, dat is meer dan een half miljoen kilo vis aangevoerd op de Urker visveiling.... Op Radio1 gistermorgen kritiekloos reclame voor dit tuig, tot minstens 3 keer toe........

Hier 'wat meer' informatie over Nederlandse visvangst:

In Nederland worden jaarlijks miljarden vissen onder afschuwelijke omstandigheden gevangen, gekweekt en gedood.
De grootste groep vergeten dieren
Nederland vangt én kweekt jaarlijks ongeveer 4 miljard  vissen: 23 miljoen uit kweek en de rest uit wildvangst. En bijna alle vis wordt onverdoofd geslacht.

Gruwelijk einde voor wild gevangen vis:

Vis die uit de zee wordt gehaald, sterft op een van de volgende manieren:
  • verdrukking in het net;
  • openbarstende ingewanden door het drukverschil aan dek en diep onder water;
  • verstikking, soms vertraagd doordat de vis levend ingevroren werd;
  • doodbloeden na levend opengesneden te zijn.
Deze informatie komt van Wakker Dier, zij streven weliswaar een lovenswaardig doel na, echter als we als mens willen overleven, sterker nog als we willen dat de aarde zoals wij die kennen overleeft, zou Wakker Dier moeten wijzen op het feit, dat de mens zal moeten stoppen met het eten van vlees en vis, ook in het belang van het wereldvoedselprobleem. Bovendien is het beter voor uw gezondheid!

Als in de radio uitzending, werd in het artikel van Wakker Dier niet gesproken over het, o.a. door Nederlandse vissers, leegvissen van de wereldzeeën en het leegvissen van kustwateren bij ontwikkelingslanden, zoals de Afrikaanse kustwateren. Dit is de directe aanleiding voor de Somalische piraterij. Het geteisem dat gewapende beschermers aan boord van de koopvaardij- en vissersschepen wil, zoals de oude PvdA stoephoer Netelenbos, houden dit graag geheim, althans je hoort hen er nooit over...... Voor de kust van Somalië liggen 12 Franse vis fabrieksschepen, die 24/7 het hele jaar door de wateren leegvissen, op al deze schepen zijn doorlopend Franse mariniers actief........

Urk, u weet wel, waar men flink gelovig is en zondags vroom zit te bidden in de kerk, terwijl men doet of men goed, als rentmeesters (van hun god), voor de schepping zorgt.... Hoe ziek moet je zijn, te denken, dat je je eigen god goed kan dienen, door diens schepping te vernielen en de door dezelfde 'entiteit' 'geschapen' dieren dood te martelen..........?!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten