Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 22 mei 2014

CBS met nieuwe goochelcijfers, net voor de EU verkiezingen......... OEI!

Gisteren kwam het CBS met nieuwe cijfers, die het kabinet, zo vlak voor de verkiezingen verbazingwekkend goed uitkomen!

Om te beginnen een stijging van de huizenprijs met maar liefst 0,1%........ ha! ha! ha! ha! Vooral de verkoop van extreem dure huizen nam toe, niet zo verwonderlijk als je de situatie in de Krim even in ogenschouw neemt, oligarchen, die het iets te warm onder de misdadige voeten werd, nu Rusland meer te zeggen heeft in dit land, dat afgeladen was, met deze misdadige graaiers. Ach en een landgoedje van een miljoen of 5, pffff 'peanuts!'  Maar dat was 't niet alleen, terwijl de nog thuiswonende, werkende kinderen van bijstandstrekkers, samen met hun ouders gepakt worden. mogen de welgestelden hun kinderen fikse bedragen geven, belastingvrij, als die kinderen dit bedrag voor minstens 75% aan de koop van een huis besteden. En ja, ook voor deze lieden, is het huizenaanbod op een nieuw dieptepunt, dus dan toch maar dat te dure huis gekocht, paps en mams betalen toch mee, een 'win win situatie' om nog eens een domme uitdrukking te gebruiken..........

Nee het gaat echt goed met de economie en de crisis!!! ha! ha! ha! ha!

Meer juich cijfers: de ondernemers investeren in computers en machines en bijvoorbeeld nieuwe(ere) vrachtwagens. Vreemd genoeg trapten diezelfde ondernemers kort geleden, de uitlating van Dijsselbloem, dat de crisis voorbij was, onderuit, grote  kul volgens diezelfde ondernemers........ Welnu na 5, 6 jaar investeringen in nieuwe machines uitgesteld te hebben, moeten bepaalde machines nu toch echt vervangen worden, hetzelfde geldt voor vrachtwagens. Die computers is nog weer een heel verhaal apart: door de grote zwendel van Microsoft, de monopolist van  besturingssysteem Windows XP, de diefstal van dat besturingssysteem, dat door Microsoft tot een paar jaar geleden verplicht werd meegeleverd op alle computers (anders dan Apple), moeten veel ondernemers, net als diverse overheden, nu noodgedwongen nieuwe computers aanschaffen!!! Dat geldt trouwens ook voor een aantal, door computers aangedreven machines, machines waar het 'oude' besturingssysteem is ingebouwd, of waar de machine aan gekoppeld zijn.
Trouwens waarom hoor je Kroes daar niet over! Heeft Microsoft haar voorzien van een fiks aandelenpakket Microsoft??? Welke aandelen bezit zij eigenlijk en hoeveel??? Want dat mag allemaal in de EU!!! (hier trouwens ook).

Geen opmerkingen:

Een reactie posten