Pagina's

woensdag 14 mei 2014

RIVM wil betere voorlichting voor jongeren over tabak

Vanmorgen maakte het RIVM bekend, dat ze voor jongeren een betere uitleg willen, over welke stoffen er vrij komen bij de verbranding van tabak, en wat deze stoffen evt. doen in je lichaam.
Een nobel streven zou je zeggen en de jeugd kan niet genoeg op het grote gevaar van roken gewezen worden. Maar waarom hamert het RIVM er niet op, in de media en bij de politiek, dat de tabaksindustrie moet stoppen met het toevoegen van extra verslavende stoffen aan tabak? Die extra verslavende stoffen zorgen ervoor, dat stoppen met roken nog moeilijker is, dan het al is met de verslavende harddrug nicotine, wat van nature in tabak zit..........

Dit alles nog naast het feit, dat je het RIVM niet hoort pleiten voor het onmiddellijk terugdringen van autoverkeer door en langs woonwijken. Met de uitlaatgassen van auto's wordt, niet alleen de jeugd, maar een heel groot deel van de bevolking 24 uur per dag blootgesteld aan stoffen, die zo mogelijk nog veel schadelijker zijn, dan de stoffen in tabak.......... Trouwens daarover gesproken, vandaag werd bekend, dat een tweetakt scooter/brommer 1.000 keer meer vervuilt dan een modern busje............. Met name de hoeveelheid ultrafijnstof schijnt gigantisch te zijn...... N.a.v. dit bericht gaan er wel stemmen op, om scooters te verbieden in het stadsverkeer, maar of dit de politiek bereikt is maar de vraag, sterker een verbod op deze lawaaiige, zwaar vervuilende vervoermiddelen zit er voorlopig niet in. Ach ja, net als in het geval van autorijden, gaan de centen, die dit vervoermiddel opbrengen, mijlenver voor op de volksgezondheid!

Overigens de tabaksaccijns leveren de staat naar schatting 12 miljard per jaar op, dezelfde overheid, die weigert de tabaksindustrie een verbod op de extra toegevoegde verslavende stoffen op te leggen! Wat dat betreft, zou je de overheid, ondanks alle genomen maatregelen, van het stimuleren van roken kunnen beschuldigen!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten