Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 21 juni 2016

Basisbaan i.p.v. basisinkomen, ofwel een heel smerige neoliberaal plan.......

Viel afgelopen zaterdag toen ik m'n radio aanzette en afstemde op Radio1, waar de Kots Nieuwsshow bezig was, met m'n nog half slapende neus in uiterst ranzige neoliberale boter.

Aan het woord was (godbetert) prof. dr. Joop Schippers*, arbeids- en emancipatie-economie aan de Universiteit van Utrecht. Deze opperschoft pleitte voor een basisbaan, i.p.v. een basisinkomen.

Schippers stelde dat dit banen moeten zijn, die met het minimumloon worden betaald, dat vindt de 'professor' een ruim inkomen, waarvan hijzelf al jaren moet zien rond te komen........

Van het minimumloon is niet fatsoenlijk rond te komen en mensen die tegen dit achterlijk lage salaris moeten werken, leven in armoede...... Veel van deze mensen proberen er daarom een tweede baan bij te zoeken. Vergeet daarnaast niet dat 'minimumloners' zonder uitzondering in een huurwoning leven, waarvan de huren de laatste 15 jaar gigantisch zijn gestegen, als betrof het een investering in de oude dag, zoals dat voor een aantal kopers geldt.......

Het 'mooiste' moet nog komen mensen: Schippers noemde banen waarin deze mensen aan het werk zouden kunnen worden geet, bijvoorbeeld in de zorg, want daar komen ze, volgens Schippers, handen tekort...... ha! ha! ha! ha! ha! Ja, eerst een groot aantal mensen in de zorg ontslaan, dan wel gedwongen zzp'er maken (uiteraard tegen een veel lager inkomen en zo min mogelijk rechten) en dan de ontslagen zorgwerkers tegen een lager loon weer aannemen, maar dat was al praktijk.......

Dat kan beter dacht Schippers: dus nu pleit hij ervoor de krachten die werkloos zijn geworden aan te nemen in de baan, die ze eerder betaald vervulden, maar dan meteen tegen het minimumloon!!! Schippers stelde daarbij, dat veel van die werkloos geworden zorgwerkers affiniteit met het werk hebben, wat wil je nog meer??!!!!

Leeghoofd en hakkelende hufter presentator de Bie verzuchtte: "Je snapt niet dat dit niet allang is ingevoerd..." ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Is het niet godgeklaagd, dat deze neoliberale onmens Schippers les mag geven???!!! Ongelofelijk!! Eerder was deze inhumane ploert al ingenomen met de versoepeling van het ontslagrecht, klik voor dat bericht op zijn naam, onder dit bericht.

* Om ook eens de Nederlandse taal te vervuilen met Engels, wat betreft de naam van deze 'professor': 'what's in a name?'

Voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht aantreft, dit geldt niet voor het label 'basisbaan'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten