Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 10 juni 2016

Hogeschool Inholland: discriminerende opmerking was niet discriminerend bedoeld......... ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Little Brittain in de herhaling: In het 17.00 u. nieuws op BNR gistermiddag het bericht, dat een administratief medewerker van de Hogeschool Inholland een aankomend student mailde, 'dat er op de locatie in Amsterdam wel veel studenten zijn van allochtone komaf.........' Terecht ontstond er ophef over deze uitlating, waarop een reactie volgde op de webpagina van Inholland, daarin werd gesteld, dat het niet de intentie van de medewerker was te discrimineren...... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Er zit toch duidelijk geen woord Spaans in die uitlating!! Wel werd er gesteld, dat 'er een stevig gesprek met de medewerker zal plaatsvinden'.

Tja, het neerkijken op (gekleurde) minderheden, zit er zo ingebakken, dat zelfs de medewerkers van een hogeschool niet nadenken bij wat ze opschrijven........... Met andere woorden: binnen de administratie en het bestuur van Inholland is het gebruik van dit soort woorden normaal, waar het 'uiteraard' niet de bedoeling is, deze naar buiten toe te gebruiken.........

Ach wat lul ik? Half Nederland kan ja na een gesprek van een minuut of tien wegzetten als ronduit racistisch, 'mensen' die e.e.a. op een manier verwoorden, waarbij uitlatingen als die van de Inholland medewerker nog heilig zijn.......Voor meer berichten n.a.v. het voorgaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten