Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 14 juni 2016

Klaas de Jong schreeuwt moord en brand over illegaal downloaden van zijn films.......

Klaas de Jong filmproducent van o.a. de, volgens het Parool, succesvolle film Michiel de Ruyter, was gistermiddag op BNR te horen (rond 16.20 u.). De jong beklaagt zich over het feit dat de providers in Nederland niet de downloadsites als Torrentz en Popcorntime blokkeren. Vandaar dat hij bij de politie aangifte heeft gedaan tegen de 4 grote kabelaars in ons land.

De Jong heeft eerder met andere producenten en distributeurs de staat al aansprakelijk gesteld voor de 'geleden schade'. De Jong schreef eerder de providers aan, maar die reageerden niet en ook van de overheid kreeg hij geen reactie.

De geschiedvervalsingsfilm Michiel de Ruyter is met 1,5 miljoen euro aan belastinggeld betaald, dit nog naast bijdragen van de Marine en de publieke omroepen en die worden, zoals we weten, betaald met.... belastinggeld!!

Wat loopt die praatjesmaker te zeuren??!! Als een film werkelijk een kaskraker is, maakt het in het geheel niet uit, dat er illegaal gedownload wordt, je kan er zelfs donder opzeggen, dat verreweg de meeste 'downloaders' de film al in de bioscoop zagen!! Hebben die mensen naast hun kaartje ook nog indirect via de belasting de film gesubsidieerd!!

Waarschijnlijk denkt de Jong dat hij wel een status kan winnen, die vergelijkbaar is met de grote producenten in de VS, die met achterlijk hoge inkomens naar hun huizen, jachten en vliegtuig gaan.

Kortom de Jong wil elke cent uit de film persen, i.p.v. dankbaar te zijn, voor het (door het Parool toegekende) succes van zijn film!!

Ja, mensen, nu we het erover hebben: die de Jong heeft een 'mooie' geschiedvervalsing gemaakt, op onze kosten...... Over die geschiedvervalsing zei Frank Ankersmit, emeritus-hoogleraar aan de universiteit van Groningen, dat de tegenstanders die dit woord gebruiken, de geschiedenis en de film tot een instrument willen maken van hun politieke boodschap......... De hufter haalde daarbij een geschiedkundige aan, die het vergelijken van de geschiedenis met de huidige tijd verboden zou hebben, hij noemt dit zelfs een grondwet die je niet mag schenden en die afspraak vindt Ankersmit ook van toepassing op filmproducenten...... Nee, je kan de geschiedenis niet aan de huidige maatschappij meten.

En nee, je moet vooral niet het Duitsland van voor 1933 vergelijken met de huidige tijd, waarin meer en meer politieke partijen, mondeling al de jacht op minderheden hebben geopend met hun angst- en haatzaaierij......... Wat Ankersmit betreft kan je zelfs geen oordeel over de slavenhandel in de Nederlandse geschiedenis vellen........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Nazi-geschiedkundigen hadden ook geen probleem om zwarte periodes uit de geschiedenis op te hemelen, al waren zij vaak trots op die zwarte periodes en zeurden al helemaal niet over morele en ethische waarden, als het bijvoorbeeld om het afslachten van mensen of groepen mensen ging.

We moeten vooral trots zijn op rovers en moordenaars als de Ruyter, die wel degelijk ook de hand in slavenhandel had......

De Jong is een vervelende grofgraaier, die nooit tevreden zal zijn met zijn verdiensten, al verdient hij 5 miljoen per jaar..........

Ankersmit? Hoe is het mogelijk dat deze zakkenwasser les heeft gegeven???

Voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten