Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 1 juni 2016

Nuon, Essent, E.On en Engie weigeren te stoppen met import bloedkolen..... Boycot die bedrijven a.u.b. mensen!

Het volgende bericht werd vandaag geplaatst op de webpagina van Ravage. Het handelt over de kolenimport uit Colombia, waar 4 in Nederland opererende energiebedrijven kolen inkopen. Het gebied waar de steenkool vandaan komt, werd tussen 1996 en 2006 middels een schrikbewind van paramilitairen vrijgemaakt van de bewoners (veelal boeren), waarbij 3.100 mensen werden vermoord en 55.000 boeren van hun land werden verdreven..........

Mensen, lees het artikel en geef het door aan familie, vrienden en bekenden, bent u of één van voornoemde groepen klant van Nuon, Engie, Essent, of E.ON, zeg dan a.u.b. uw contract op en vraag uw verwanten, vrienden en bekenden, hetzelfde te doen. U wordt alvast bedankt door Maira Mendéz en vele andere nabestaanden van de slachtoffers. De genoemde bedrijven wilden Mendéz niet toezeggen te stoppen met de import van deze 'foute steenkool', toen ze onlangs in Nederland was om voor erkenning te vechten en deze bedrijven te vragen af te zien van verdere import van Columbiaanse bloedkolen........ Beter nog: neem geen energie af, van leveranciers, die nog steeds steenkool verstoken!

Vredesorganisatie PAX is een campagne gestart om klanten van Nuon, Engie, Essent en E.ON te laten wisselen van energieleverancier. Deze energiebedrijven importeren ‘bloedkolen’ uit Colombia.
De laatste tijd voeren milieuorganisaties campagnes en acties tegen bedrijven die nog gebruik maken van kolen om energie mee op te wekken. De schade die de vrijgekomen CO2 door de kolenverbranding toebrengt aan het milieu is de milieubeweging een doorn in het oog. Bij PAX ageert men tegen Nuon, Engie, Essent en E.ON vanuit oogpunt van de mensenrechten. Deze bedrijven weigeren volgens de vredesorganisatie, ondanks verzoeken, de inkoop van kolen uit Colombia tijdelijk stop te zetten.
De ‘bloedkolen’ worden gedolven door Colombiaanse mijnbedrijven die betrokken zouden zijn geweest bij schendingen van mensenrechten tussen 1996 en 2006, aldus PAX. In die tijd hebben paramilitairen 3100 mensen vermoord en 55.000 boeren van hun land verdreven. Daarvan zouden de betreffende mijnbouwbedrijven nog steeds profiteren daar een deel van het afgepakte land op grondgebied ligt van de mijnbedrijven.
Al ruim tien jaar wachten slachtoffers en nabestaanden op erkenning en financiële compensatie voor wat hen tussen 1996 en 2006 in de Colombiaanse provincie Cesar is aangedaan. Volgens voormalig paramilitaire daders en getuigen hebben de mijnbouwbedrijven Drummond en Glencore/Prodeco met de paramilitairen samengewerkt door het leveren van financiële en materiële steun en strategische informatie.
11
Maira Mendéz tijdens haar bezoek aan Nederland, april 2016.
De Colombiaanse Maira Mendéz, wiens vader in 2001 voor de ogen van zijn gezin door paramilitairen werd dood geschoten, verzocht vorige maand bij een bezoek aan Nederland tevergeefs de vier betrokken energiebedrijven tijdelijk te stoppen met de inkoop van de ‘bloedkolen’. PAX is zelf al geruime tijd met de energiebedrijven in gesprek, maar dat heeft tot op heden tot geen enkel concreet resultaat voor slachtoffers als Maira Mendéz geleid
Om de druk verder op te voeren is PAX een online-campagne gestart om consumenten die klant zijn van een van de vier energiebedrijven die kolen inkopen uit Colombia op andere gedachten te brengen. Wouter Kolk, internationaal campagneleider van PAX, kan zich niet voorstellen dat je als consument ongevoelig blijft voor het onrecht dat via je stopcontact regelrecht je huiskamer binnenstroomt. ,,Daarom vragen we aan consumenten een krachtig signaal af te geven door over te stappen naar een bloedkolenvrije energieleverancier.”

Als reactie op de overstapcampagne heeft Nuon Vattenfall een verklaring met aangescherpte eisen voor zijn inkoopbeleid van bloedkolen op zijn website geplaatst. Volgens PAX is dat weliswaar ,,een stap in de goede richting, maar Nuon vraagt de betrokken mijnbouwbedrijven Drummond en Prodeco/Glencore zelf niet om concrete stappen te nemen die leiden tot genoegdoening voor de slachtoffers. Ook gaat het bedrijf niet over tot een onmiddellijke opschorting van de inkoop.”
Klik voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden, dit geldt niet voor de labels: Drummond, M. Mendéz en Prodeco.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten