Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 23 juni 2016

TTIP en CETA moeten van de baan, in ons aller belang en dat van dieren!!!

Beste bezoeker, het volgende bericht vond ik op Dier & Recht (Advocaat van de dieren). Deze organisatie wil een referendum tegen TTIP en CETA (eenzelfde vrijhandelsverdrag met Canada). Bij mijn weten is dit de tweede petitie om tot een referendum te komen en gezien de resterende tijd, is dat bepaald geen overbodige luxe........

Dier & Recht spreekt met TTIP en CETA over een achteruitgang in dierenwelzijn en dat is het zeker. Echter niet alleen dieren zijn de klos met TTIP en CETA, ook onze rechten als consument zullen zware schade oplopen, evenals onze voedselveiligheid en daarmee onze gezondheid.

Lees en teken de petitie a.u.b. en geef het door aan familie, vrienden en bekenden. Weg met TTIP en CETA, waar alleen de grote bedrijven profijt van hebben, maar waar onze rechten als consument en het dierenwelzijn verkwanseld worden:

Teken voor een referendum over TTIP en CETA

Time to chicken out!

Beste dierenliefhebber,

De situatie voor de dieren in de vee-industrie in de EU is slecht te noemen, maar de omstandigheden waarin veel dieren in de VS en Canada leven, zijn helemaal bar en boos. Door handelsverdragen TTIP en CETA dreigt het Amerikaanse dierenwelzijnsniveau ook bij ons de norm te worden. Hoog tijd dus om in actie te komen!

Handelsverdragen
De EU is van plan om handelsverdragen af te sluiten met de VS (TTIP) en Canada (CETA). Nederland werkt daar hard aan mee, want economische groei gaat boven alles, zeker boven dierenwelzijn.

Prijs
Als TTIP en CETA er door komen, zullen de dieren daar een hoge prijs voor betalen. De VS en Canada kennen namelijk nog minder dierenwelzijnswetten dan de EU. Zo zijn legbatterijen toegestaan en zitten zeugen hun hele leven vast in een kooi. Het vlees van dieren die onder deze omstandigheden zijn gehouden, kan door TTIP en CETA in onze winkels belanden. En wel voor zó weinig geld, dat Europese vleesproducenten en politici maar op één manier kunnen reageren: door ook hier het dierenwelzijnsniveau en de milieueisen omlaag te brengen.

Wetgeving
Het internationale bedrijfsleven krijgt volgens TTIP en CETA bovendien het recht om mee te denken bij nieuwe wetgeving. Daardoor krijgen zij invloed op onze regelgeving. Gelukkig wordt er op dit moment nog onderhandeld over TTIP. De onderhandelingen over CETA zijn echter al afgerond en invoering van dit verdrag dreigt al op korte termijn.
Wat kun jij doen?
Voorkom dat we straks weer terug bij af zijn. Teken nu de petitie voor een referendum over TTIP en CETA.

Hier de link naar de petitie:

Voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten