Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 14 juni 2016

Peter van Uhm (ex-commandant strijdkrachten): met betere wapens had Nederland de nazi-Duitse inval kunnen tegenhouden...... ha! ha! ha! ha! ha!

Peter van Uhm, het ex-opperhoofd met de koperenfluit van de Landstrijdkrachten was gisteren na 9.30 u. te gast bij BNR. Uiteraard veel gezeur over gebrek aan geld voor defensie, terwijl men daar zo ongeveer kampioen inefficiënt werken is (althans wat betreft de overheid) en daarmee kapitalen aan belastinggeld verspilt.

Natuurlijk is van Uhm wel voor het belasting verslindende waardeloze straalvliegtuig JSF........ Logisch toch, dat de (ex-) top van de strijdkrachten voor de JSF is, een vliegtuig dat geen straaljager genoemd kan worden, daar het niet snel genoeg rent, klimt en wendt. Een toestel dat alleen kan opstijgen als het Pentagon groen licht geeft (men kan vanuit de VS het gebruik blokkeren), een toestel waarvan de stealth technologie al door de Russen is gekraakt, zodat hun wel echte jager, de Sukhoi 35 de waardeloze JSF wel kan zien op de radar en een toestel waarvan de Chinezen de blauwdrukken via een hack hebben gestolen uit het Pentagon.........

De meest opmerkelijke uitspraak van van Uhm, vond ik wel de opmerking dat wanneer Nederland in mei 1940 beter bewapend was geweest, 'we' de Duitsers hadden kunnen tegenhouden........ ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! Wat een enorme dwaas!! Als Nederland beter bewapend was geweest, waren er nog veel meer burgerslachtoffers gevallen, terwijl het uiteindelijke resultaat, de bezetting van Nederland, niet was te stoppen, maar daar heeft de 'rechtgeaarde' militair natuurlijk schijt aan!!

'Logischerwijs' hoor je van Uhm niet over de militaire missies, die niet uit het defensie budget worden betaald, maar wel enorme bedragen aan belastinggeld opslurpen. Militaire missies in landen waar we niets te zoeken hebben en waar de rotzooi door ingrijpen van het westen alleen vergroot wordt, waar de aanvankelijke rotzooi in 90% van de gevallen ook nog eens door het westen is veroorzaakt....... Waar het westen aan de overblijvende conflicten fiks verdient middels wapenhandel en zelfs de conflicten stimuleert om maar zoveel mogelijk geld te kunnen verdienen.

Wat van Uhm wel wilde zeggen over de militaire missies, is dat 'we' naar de bronnen van ellende in de wereld moeten, waar hij niet alleen militaire conflicten mee bedoelde, maar ook zaken als drugsbestrijding........ Hoe bedoelt u, kapitein krentenkoek?? Moeten we de papavervelden in Afghanistan met napalm bombarderen, of grote delen van het Zuid-Amerikaanse oerwoud ongeschikt maken voor plantengroei?? Mafketel?? Zoals gezegd we hebben niets te zoeken in landen als Irak, Afghanistan, Libië of Syrië. De VS begon illegaal oorlogen tegen deze landen, waar die tegen Afghanistan nog een vleugje legaal was, ook al is het ingrijpen daar en daarmee de gesneuvelde soldaten, een zinloze missie geweest. Als morgen de laatste VS soldaten verdwijnen, is de Taliban overmorgen weer de machthebber in dat land.......

Wat betreft het budget wil van Uhm niet in de politiek treden, maar als er grenzen overschreden worden...... U snapt het al: Nederland overschrijdt de grenzen en zou er dus geld bij moeten, wat van Uhm nu alleen in bedekte termen wilde zeggen..... Van Uhm stelde met wat omhaal, dat het PTSS probleem bij veel veteranen te danken is aan een te krap defensiebudget.......... Die van Uhm durft wel hè, godallemachtig!! Defensie heeft jarenlang simpelweg ontkent dat er veel problemen waren wat betreft posttraumatische stress bij veteranen..........

Van Uhm moet weten, dat alle NAVO landen bij elkaar al 13 keer meer uitgeven aan defensie, dan de Russen en de Chinezen bij elkaar opgeteld...... Hoeveel meer moet dit worden, voordat figuren als van Uhm tevreden zijn, 20 keer meer, of 50 keer meer??? Waar slaat 't op??!!!

Kortom: ook van Uhm is grootlobbyist van het militair-industrieel complex...... De hoogste tijd voor een (wereldwijd) grondig onderzoek naar de nauwe banden van hoge militairen met deze doodsindustrie!!

Voor meer berichten n.a.v. het bovenstaande, klik op één van de labels, die u onder dit bericht terug kan vinden, dit geldt niet voor het label 'van Uhm'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten