Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 1 november 2012

Wiegel kruipt uit spelonk voor de zorgkosten, de welgestelden gaan hun tent uit

Het inkomensafhankelijk maken van de zorgpremie, heeft de welgestelden uit het dak van hun nederige stulpjes doen gaan. Veel gelul over niets, iemand die € 66.000,-- per jaar verdient, gaat omgerekend rond de € 30,-- per maand meer betalen. Zelfs VVD orakel, de kakkwast Wiegel roept, dat den Uyl noch niet zo nivelleerde. Dezelfde Wiegel, die er als voorzitter van Zorgverzekeraars Nederland, jarenlang geen probleem mee had, dat de premies de pan uitrezen, terwijl bij aanvang van de nieuwe zorgverzekering werd gesteld, dat door concurrentie de prijzen zouden dalen. Kan die disfunctionerende lul eindelijk eens verhuisd worden naar het land van ooit? Blokkeer anders zijn spelonk maar.

Toen de huidige ziektekostenverzekering werd ingevoerd, ging het gros van de ziekenfondsverzekerden, 2 keer zoveel betalen en degenen die een goede aanvullende verzekering hadden, zelfs 3 keer zo veel. Let wel, dat dit bedrag in verhouding een veel grotere aanslag deed op het besteedbaar inkomen, dan het nu voorgestelde beslag op dit besteedbaar inkomen van de welgestelden zal doen, zelfs zoals voorgerekend door de meest ongenuanceerde critici. Ga maar na, 50 euro in mindering brengen op € 1.000,-- is een heel andere zaak, dan diezelfde 50 euro in mindering brengen op een bedrag van € 10.000,--.
Tegelijkertijd, gingen de burgers, die niet voorheen onder de ziekenfondswet vielen, tot wel 8 keer minder betalen, met de huidige ziektekostenverzekering.....

Bij dit alles kan je nog optellen, dat dit een slim spel van Rutte is, zoals Meindert Schut van BNR stelde, immers deze maatregel zal de 1ste Kamer niet overleven, waarna Rutte de verhoging voor de hoogstbetaalden flink verminderd, waar iedereen zich dan bij neer kan leggen.
Rutte - Samsom: 99½ - ½.......

Eén ding hebben Rutte en Samsom wel voor elkaar, de tegenstelling in Nederland is weer flink vergroot en de haat onderling is verder aangewakkerd, een prestatie van formaat, terwijl er niet eens een nieuw kabinet is.

2 opmerkingen:

  1. Beste Azijnpisser,

    Ben toevallig iemand die 66.000 per jaar verdient (okay 65000); vrouw geen inkomen (chronisch ziek; maar geen uitkering of behandeling voor de zeurders onder ons) en 2 studerende kinderen; natuurlijk verdien ik een kapitaal, tjee 2x modaal, en kan alle studiekosten zelf betalen.

    Zelf verantwoordelijk voor pensioen en diverse verzekeringen, dus dat gaat er nog lekker vanaf.

    Ga er niet 30 op achteruit, maar vele honderden Euro's (ja, ondanks lagere belasting etc.)per maand. Dus niet slap lullen, maar eerst rekenen.

    Komen nu al honderden Euro's per maand tekort.
    Dus dat wordt leuk in 2014. Inderdaad te hopen dat het niet wordt doorgezet, want dan stop ik ermee.
    Verdien dan nl. meer door een uitkering te hebben voor 4 dagen en 1 dag te werken tegen een leuk uurtarief vanuit een BV-tje (en daarin wordt natuurlijk geen winst gemaakt, daar zorgen we wel voor), als oude lul boven de 50 hoef je je eigen huis niet op te eten.
    Dag inkomstenbelastingcentjes meneer Sam en Max. Een natuurlijk gaan al mijn lotgenoten ongeveer het gelijke doen, de wilde plannen gonzen al rond.

    Jezelf detacheren vanuit je BV tegen minimumloon naar je werkgever en daarnaast een stukje dienstverlening doorberekenen en lekker veel kosten maken in je BV, scheelt ook een boel werkgeverslasten.

    Veel succes Titanic Nederland... en als we natte voeten krijgen gaan we toch lekker naar Duitsland of België.





    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Beste Freud,

      bij de plannen die nu voorliggen gaat u wel degelijk € 30,-- per maand meer betalen. Heb het met u te doen, maar ik vrees, dat u snel op zoek moet naar een andere, echte belastingexpert, zoals u uw situatie schetst, betaalt u veel te veel.

      Weet niet waar u woont, maar als u een uitkering kan krijgen, waarbij u meer overhoudt dan u nu doet, moet dat wel een pretgemeente zijn.

      Nogmaals de voorliggende plannen gaan niet door, deze komen niet door de 1ste Kamer, een 'leuk' spel van Rutte en Samsom, beiden kunnen straks zeggen, dat ze hun 'best' hebben gedaan, maar dat de plannen 'in het huidig bestel' niet uitgevoerd kunnen worden.

      Met vriendelijke groet en sterkte met uw situatie,

      Verwijderen