Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 8 oktober 2013

AWVN pleit voor het aanspreken van werknemers potjes

AWVN (werkgevers organisatie) directeur Harry van de Kraats, pleitte vandaag voor het putten uit werknemers potjes, voor investeringen in innovatieve bedrijven. Zo wil hij de belasting op de pensioenen naar voren halen, immers tzt moet je toch belasting betalen over je pensioen, dus waarom nu niet. Welnu meneer van de Kraats, dat kan je beter niet doen, want je weet zeker, dat men over 10 jaar niet zal zeggen: "oh, u heeft al belasting betaald, dus dat hoeft nu niet meer", je kan er donder op zeggen, dat de dan zittende regering van volksverlakkers, alsnog dat inkomen extra zal belasten!
Maar ook dat 'investeren in innovatieve bedrijven', laten we de grote bedrijven, die meer dan voldoende kapitaal hebben en hier bovendien de belasting ontduiken, de innovatiesubsidies afpakken, die zij gebruiken om bijvoorbeeld nog kleinere hardplastic vingerhoedjes, voor voedsel te ontwerpen, en besteden waar het echt zin heeft, scheelt snel een slok op een borrel!
Daarnaast ontduiken de grote bedrijven naar schatting zo'n 30 miljard aan belasting op jaarbasis, lijkt me meer dan voldoende, om een eind te maken, aan de kwaadaardig roep, de simpele mens nog verder uit te kleden!!!!! Over die belastingontduiking hoor je van de Kraats natuurlijk niet.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten