Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 9 oktober 2013

Huurders, 700.000 in het nauw.......

Paping van de woonbond is uit een diepe coma ontwaakt lijkt het wel, onlangs was hij al eens in het nieuws door een discussie met de neoliberale PvdA hufter Monasch, eergisteren deed hij er nog een schep bovenop, door te 'openbaren', dat uit onderzoek is gebleken, dat 700.000 huurders niet rond kunnen komen. Bovendien zo blijkt uit het onderzoek, wordt huren duurder dan kopen..... Ja, dat had iedereen al gezien, al ver voor het vermaledijde woonakkoord! De huren moeten en zullen zo hoog worden, zodat het lijkt of het normaal is, dat een huis vaak meer dan 100% waard is, dan de werkelijke financiële tegenwaarde...... Dit jaar gingen de huren op 1 juli met minimaal 4% omhoog, waarmee de inflatie op 3,2 % kwam, terwijl de inflatie voor huurders, zoals u kan zien, een stuk hoger was en is. Kockelman, de presentator, vroeg Paping, die te horen was in GMN: "maar dat was toch de bedoeling?" (het zo duur maken van de huren), Kockelman doelde hier op de opzet huurders, die iets meer te verteren hebben, te dwingen een huis te kopen, ook al kunnen zij dat nooit op grond van hun inkomen. Ger Rukker van de makelaars en oplichtersvereniging NVM, is blij, dat de huren flink gestegen zijn, maar kan wel een stuk meegaan met Paping. Al zal volgens hem het probleem zich vanzelf oplossen, hij bedoelde hier, het niet kunnen betalen van de huur.....Al erkent hij dat voor 'sommige groepen' de huur te duur wordt. Ach zegt Rukker, het is een 'wavefout', een soort van kinderziekte en jammer dan, als daar wat gezinnen door werden en worden verwoest...........

Men heeft 't altijd over marktwerking, maar de lokale overheden, samen met de woningbouwcorporaties en de bouwmaffia, hebben grote hoeveelheden, goede, maar goedkope huurwoningen gesloopt, om zo plaats te maken voor dure huurwoningen en koophuizen, maar wel een stuk minder in aantal. M.a.w. de overheid manipuleert de markt, zie ook het schandalig duur verkopen van bouwgrond aan particulieren, De bouwmaffia levert de huizen tegen een prijs, die over de grens minstens 40% lager is, de grondprijs is door, veelal PvdA wethouders, op een waanzinnig niveau gebracht, zoals u in de eerdere link kon lezen. De woningbouwcorporaties hebben intussen zoveel lege kantoorruimte, dat de verliezen daarop ook nog eens opgehoest moeten worden door de huurders, plus het spelen van uitgeverijtje door een tijdschrift uit te brengen en veel te hoge salarissen, die door die woningbouwcorporaties worden betaald aan hun top*. Ik bedoel, wat is een huis, van laten we zeggen 40 jaar oud, nog waard? Na 30 jaar, zou normaal gesproken het huis hypotheekvrij moeten zijn, maar nee, bij de woningbouwcorporaties, ooit opgericht, door veelal arbeiders in zelfbestuur, opgericht ten goede van arbeiders met een minimaal salaris, stijgt de huur elk jaar, tot huurprijzen waarvoor je een huis kan bouwen, dat minimaal 10 keer duurder is, dan waarvoor het betreffende huis ooit werd gebouwd. De huurders worden letterlijk uitgeperst en Paping van de Woonbond is eindelijk wakker geworden, alleen minstens tien jaar te laat!

Daarom zitten er nu 700.000 huurders in nood en zijn er nog veel meer, die moeite hebben de eindjes aan elkaar te knopen, dat alles ter bescherming en instandhouding van de huizenbubbel en de banken, zodat die banken niet te veel verliezen, op veel te hoge hypotheken bij executieverkopen!!!

* En vergeet daarbij niet, dat de salarissen die nu wel worden toegestaan, vergelijkbaar met een ministerssalaris, nog ruim € 90.000,-- te hoog zijn!!!!!! (ook voor die ministers)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten