Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 3 november 2013

Muzikaal recept voor vermindering van de enorme veesector in Nederland, i.p.v. uitbreiding en voor het totaal stoppen met asfaltaanleg en verbreding van wegen!

Blogdokter P. Pisser's wereldberoemde geneeskrachtige recepten, voor de wanhopige, vermoeide mens, een lust voor het oor en  een 'extra oog' openend, waardoor je kan zien, waarom je je zo voelt, maar een recept dat je ook de kracht geeft uit het dal te klimmen en op zoek te gaan naar gelijkgestemden, die zijn er gelukkig meer dan voldoende, maar mijdt de leiderstypes, zij staan garant voor nog veel meer ellende, echte democratie, waarin ook de minderheden een grote stem hebben, komt van beneden en kan als zodanig nooit opgelegd worden van boven (daar je dan altijd ziet, dat die democratie, een schijndemocratie is, één om de burgers onder de duim te houden, twee om de macht te behouden, ten koste van alles). Met deze recepten doorzie je ook snel, waar religies echt voor staan: het zoet houden van de gelovigen, door ze na een hard leven, een bestaan in een oord te beloven, waar alles mooi is, even doorbijten dus, jammer genoeg kan er niemand terugkomen om de gehersenspoelden de waarheid te vertellen......
Al moet ik zeggen, dat de huidige maatschappij, via dom vermaak en agressieve spelletjes, geen god meer nodig heeft, zie de zwarte pieten discussie, 'volwassen' burgers die daarvoor demonstreren, die staan te spugen, niet omdat hen of hun buren het vel over de oren wordt getrokken, door het afbraakkabinet Rutte 2, nee, omdat men aan 'hun' zwarte piet komt, een symbool waarmee jaarlijks vele gekleurde kinderen en volwassenen worden gepest............

De hoogste tonen uit zijn pijporgelfiets pompend, scheurde de dr. vandaag mijn straat in, in neon hippiekledij, uiteraard met een fikse nevel rond zijn hoofd, waarin verre sterrenstelsels te herkennen waren...... Redelijk vrolijk, nog wel even scheldend op Teeven, die zegt te zullen onderzoeken, of uitgeprocedeerde asielzoekers misschien toch geen eten, drinken en een dak boven hun hoofd nodig hebben; waar de dokter hikkend opmerkte, dat ze de dikke VVD papzak zelf eens een maand op straat moeten laten leven, goed voor z'n lijn ook, merkte de dokter op, waarna hij in een lachbui uitbarstte, die de ruiten van mijn huis deden rinkelen, mij het recept overhandigde en met snerpende tonen mijn straat uitreed.
Als eerste vandaag de trip 'Transsiberia' uit de 10 delige serie 'The Electronic Journey' van Tangarine Dream', laat je lekker wegdrijven op de cadans van deze prachtige elektronica!! Meer elektronica, althans deels, met Gary Numan, die het eind 70er jaren aandurfde, de gitaar te vervangen voor een synthesizer en daar in GB veel succes mee oogstte, hier zijn compilatie-album 'Rumour'. Je zou Graham Parker & The Rumour verwachten, maar die komt later in dit blogtheater, zo beloofde de dokter, nu: Sex Gang Children met 'Pop Up', 'The Rare And Unreleased World Of Sex Gang', een flinke schep meer glamrock dan Numan, maar jezus mensen wat is dit mooi!! Nu een kentering in het recept met: MS-LUM en 'Airport Lovesong', 'gewoon' mooie retro jaren 60 rock, op bijzondere manier gebracht, inclusief een regelmatig terugkerende psychedelische ondertoon, heel bijzonder!! Aansluitend over bijzonder gesproken: de zware rock van Incubator, een Duitse band, die zelfs Balkanmuziek weten om te toveren in harde, maar altijd bijzonder blijvende rock, genieten mensen!! Nog een kentering, terug naar de elektroshit: Soft Cell en 'Cruelty Without Beauty', ook hier weer, let op de teksten, al ziet Marc Almond de wereld wel heel duister, er vallen genoeg zaken terug te vinden, op een manier bekeken, die je zelf waarschijnlijk niet zo gezien zou hebben, een prachtig album, maar hoe kan het anders?!!! Tot slot van deze enerverende dag, Massive Attack met 'Mezzanine', één van de mooiste albums, van deze nu al legendarische band, grootse muziek, met o.a. geweldige kritische teksten, een juweel!!!
Tot de volgende sessie, of die van volgende week, zie maar, maar zegt het voort en veel plezier!

                                               BRAP!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten