Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 5 mei 2014

Hans Böhm en zijn potverdikke UWV spotjes

Ik schreef al eerder over de uiterst vervelende spotjes, die Hans Böhm voor het UWV heeft ingesproken. Het was even stil in reclameland wat betreft het UWV, maar sinds een paar weken is het weer raak. 'Ben je 55+ en krijg je je ontslag. Potverdikke! Terwijl ik nog wel 10, wat zeg ik 12 jaar had willen doorwerken', zo hoor je Böhm zeggen. Dat 'potverdikke' is al om helemaal schijtziek van te worden, dan die toevoeging: '55+ en dan nog 10, wat zeg ik 12 jaar doorwerken', alsof het grootste deel van Nederland wil doorwerken na hun 65ste, geloof mij maar, die meerderheid is er niet.

Bovendien lijkt het met dit spotje wel, alsof een telefoontje met het UWV, de garantie op een baan is.......... Pure volksverlakkerij, zeker voor 55 plussers en als je bedenkt, dat het zo geprezen UWV in deze spots, in het geheel geen vriendelijke organisatie is, waar je met je problemen kan aankloppen. Je wordt door het UWV als een halve misdadiger gezien, bij elk bezoek wordt er een kopie van je i.d. bewijs gemaakt en als je je niet schikt naar de nukken van de ambtenaar, ben je nog niet jarig, laat staan als je je per ongeluk niet (of niet helemaal) aan één van de regels houdt..... Het UWV is een uiterst publiek onvriendelijk orgaan, dat zelfs mensen aan het werk zet, die niet kunnen werken (als er al een baan is) en verder geheel afhankelijk is van de economie en de ondernemers!

Het is bij het UWV een uitzondering, als je niet onbeschoft wordt behandeld!!

En kan het oude wijf Hans Böhm, eindelijk voorgoed thuisblijven, jezus wat een vervelende zak!

Trouwens, als je 55+ bent, zelfs al bij 45+ en je krijgt ontslag, waardoor je meteen weet, dat je zal moeten verhuizen, daar je je huis niet meer kan betalen, zeg je hoogstwaarschijnlijk iets anders dan 'potverdikke!'. Ongelofelijk!!!

Zie ook: 'Hans 'Wiki' Böhm en zijn razend irritante reclamespotjes'

25 opmerkingen:

 1. Helemaal gelijk, vreselijke spotjes, en die belerende stem van Hans Bohm, eerst de Regiobank en nu dit weer. Ook dat nog ;p

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Geachte Anoniem,

  dank voor uw reactie. Böhm maakt de laatste weken ook reclame voor een bedrijf, dat mensen help zelf software te 'bouwen', uiteraard met dezelfde irritante belerende toon. Ik kan er niet achter komen, of dit vanuit het UWV is georganiseerd, maar jezus wat een irritante klootzak, die Böhm!
  Met vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. helemaal eens. Ik heb hem laatst nog even persoonlijk gesproken bij een benefiet schaak simultaan wedstrijd van Magnus Carlsen en vind hem ook nog eens een uitzonderlijk arrogante kwast. Totaal niet geinteresseerd in een normale dialoog gesprek. Kijkt over je heen met een air van :wat moet je van me?

   Verwijderen
  2. Beste Ernst,

   dank voor jouw reactie. Verbaasd me niets.

   Met vriendelijke groet.

   Verwijderen
 3. Geachte Azijnpisser, hier Anoniem nog ff, van hierboven. Het wordt nog leuker, ik heb n paar dagen geleden besloten om Dhr.Hans Böhm zelf hierover kritisch inhoudelijk te mailen via zijn eigen website. Inhoudelijk dus over mijn eigen ervaringen met het UWV en zonder in detail te treden; dat zijn er zeer veel en al zeer lang want ik ben geboren met lich. beperkingen. Ik was zeer benieuwd naar de inhoudelijke reactie terug van hem. Krijg ik deze reactie (nou ja ongeveer) "Dank voor je berichtje. Ik zal het doorgeven aan het UWV, hopelijk leidt dat tot verbeteringen in de toekomst, ik spreek slechts in, ik ben alleen de stem!!"
  Hoe vind je zoiets? Niets inhoudelijks of enige beweegreden van HEM om nou juist je stem te lenen voor zoiets als het UWV!! Want dat vroeg ik dus, en of hij zelf enigszins bekend is met de werkwijze e.d. van deze instantie. Niets zegt hij hierop, dat zal ik ook nog wel ff terugmailen aan hem en zijn vrouw persoonlijk, wat een lullig antwoord, alsof IK NIET SNAP dat dat alleen zijn stem is, of dat IK DENK dat hij zelf bij het UWV werkt of zo....pfttttt, ik zei nog als grapje 'voor mijn part ga je Roy Donders juichpakken promoten of zo maar stop met deze hachelijke onzin. Nou ehhhh, IK vond het zelf wel leuk maar hij geloof ik niet, humor heeft ie ook nog niet eens. En zeker ook nog geen geld genoeg, Mister Chess moet zich bij zijn schaakleest houden inderdaad, of naar die aanleunwoning ;p En die reclamemakers/bureaus begrijp ik ook niet echt dat ze juist nog voor die stem van hem gaan, zo populair is hij niet meer en er zijn legio (Regio!!) mooiere stemmen met WEL een prettige intonatie, toch? Doeg en groetjes!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die software waar je het over hebt, zou dat van Slim.nl kunnen zijn? Vond ik toevallig, dat is iets vanuit de KNSB, schaakbond waar Böhm adviseur van is van de jeugd zie de website Slim.nl maar dus - denk ik - niets met het UWV te maken. Meneer Böhm is en blijft een veelzijdige babyboomer die nog keihard moet werken voor zijn pensioen ;)) Ook HIJ wil doorwerken tot ver na zijn 65e Azijnpisser, je ziet t, ze ZIJN er wel hoor, hihi....

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Geachte Anoniem,

  dank voor uw reacties, lullig genoeg publiceerde ik uw eerste bericht als eerste, maar staat deze er nu toch als tweede op, kan weinig doen aan dit publiceren, fouten in m'n eigen reacties kan ik dan ook niet verbeteren.

  Ben het helemaal met uw eens, wat een flapdrol, als je de teksten hoort, die Böhm uitspreekt, zou je toch werkelijk denken, dat hij een studie gemaakt heeft van het UWV. Ach met het antwoord, dat hij u gaf, bewijst Böhm andermaal, dat hij een ongelofelijke zak is, die niets begrijpt van de ellende waar velen momenteel in verkeren.
  Nogmaals dank voor uw reactie,
  met vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je bent Hans Böhm, hebt niets meer te doen.
  En je wilt weer aan de bak

  Potverdikkeme ga weer schaken LUL

  BeantwoordenVerwijderen
 7. je kind zit in de wajong, kijken wattie nog wèl kan, dàt soort vragen *rilt*

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Geachte Anoniem,

  dank voor uw reactie. Ja inderdaad niet te geloven, wat deze flapdrol durft te zeggen. Voor vandaag heb ik weer een bericht klaar, over deze mislukte komiek en belabberde namaak kleuterschoolmeester.
  Met vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. De spotjes horen bij de betuttel-lijn van de Overheid. je bent een ongehoorzame, domme kleuter. Ieder uur aanmatigende babbeltjes. UWV-spotjes, niks-is-de-afspraak-spotjes, let-op-je-snelheidsmeter-spotjes.

  Om te kotsen. Men heeft kennelijk geld genoeg.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Geachte Anoniem,

  dank voor uw reactie. Ben het helemaal met u eens. Als ik nog tijd heb, zal ik vandaag nog eens een bericht plaatsen over de meer dan belachelijke 'niks' afspraak.
  Met vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. De schuld moet gezocht worden bij de overheid c.q. het management van het UWV.
  Dit past precies bij hun denigrerende en ook asociale beleid.
  Ik weet er helaas alles van....
  Alsof ook ik niet veel liever een leuke baan heb!
  Nee, alle werk is passend vlg. het UWV....
  Jaaaaaaaaaa, tuuuuuuuurlijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Azijnpisser, kdacht dat WE er nu vanaf waren.....hoor ik er potverdikke 1,5 week geleden weer eentje op q-music! Een variant met de zin ' en je hebt nog nooit met dat bijltje gehakt' Mijn God, het stopt nog niet ook. Zou die slimme Hans zelf ook weleens google'n op zichzelf en de UWV-spotjes ;P

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Geachte Anonieme lezers,

  dank voor uw reacties. Ik ben het geheel met u eens. Het UWV doet in de media net, of het een organisatie is, die zich inzet voor de klanten, terwijl het in de praktijk hoofdzakelijk om afknijpen gaat, vaak nog uiterst onbeschoft ook!

  En ja, helaas is de ongelofelijke klotenklapper Böhm weer volop te horen, overigens ook op Radio1 en BNR...
  In eerdere reacties (klik op het label 'Hans Böhm' onder dit bericht) gaf iemand al aan, dat hij Böhm had geschreven over deze walgelijke spotjes, deze zei toen doodleuk, dat hij alleen maar een tekst opleest....... Dus neem ik aan, dat hij wel op de hoogte is, dat hij op internet te kakken werd en wordt gezet.
  Met vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 14. "Het houdt niet op.....niet vanzelf"
  Ik heb nu 5 jaar met uwv geweld te maken. Als böhm op de radio komt draai ik hem uit en de rest van de dag niet meer aan. Walgelijk!

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Geachte Anoniem,

  dank voor uw reactie. Ik ben het geheel met u eens, ik verander van zender, als ik deze misselijkmakende kwast hoor. Ik wens u sterkte in uw ongelijke strijd tegen het UWV.....
  Met vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Bij mij ook de rillingen over mijn rug bij deze spotjes; zulke mensonterende ervaringen bij het UWV! Meneer ook net een mailtje gestuurd. Misschien kunnen we hem 'bombarderen' met mailtjes?!

  BeantwoordenVerwijderen
 17. Geachte Anoniem,

  dank voor uw reactie, Triest dat ook u met de feiten bent gecontroleerd, i.p.v. de gefantaseerde werkelijkheid, die Böhm van het UWV schetst. Uw voorstel om Böhm te 'bombarderen' met mail, lijkt me een prima idee, helaas zal het niets uithalen, zoals u uit de hierboven staande reacties kan lezen. Als u zijn mail adres plaatst, zal ik er een nieuw bericht van maken, de spotjes die nu weer een paar dagen bezig zijn, komen m'n strot uit!!
  Met vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 18. Geachte Anoniem,

  tot mijn grote schrik zie ik, dat ik in de eerste zin 'gecontroleerd' schreef, in plaats van 'geconfronteerd...' Mijn excuus!
  Met vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 19. Geachte Anoniem, jammer dat u uw zin niet afmaakt, kom op, even doorbijten!
  Met vriendelijke groet,

  BeantwoordenVerwijderen
 20. Nog een 'leuke' UWV ervaring: Na 38 jaar aaneengesloten gewerkt te hebben verloor ik onvrijwillig mijn baan. Opgebouwd sociaal vangnet uitstekend. Na een half jaar werkeloosheid (zonder enig face to face contact met UWV) word ik telefonisch door een werkgever uitgenodigd om te praten over mogelijkheden. Na het gesprek besluit ik niet in te gaan op het aanbod.
  Gevolg: werkgever meldt verzaking acceptatieplicht bij UWV; vervolgens trekt UWV blijvend en geheel mijn uitkering ( ook na bezwaar).
  UWV zegt: succes met uw toekomst: hopenlijk heeft Hans Bohm nog goede tips

  BeantwoordenVerwijderen
 21. Inderdaad, wat u ' leuk noemt', ongelofelijk! Plork Böhm is weer te horen in leugenachtige UWV spotjes, deze schoft stelde eerder, dat hij maar een boodschapper is....... Als je Böhm moet geloven, is het UWV een liefdadigheidsorganisatie, terwijl je vanaf het moment van ontslag een verdachte bent voor het UWV geteisem!

  Bent u lid van een vakbond? Zo ja, zet hen op uw zaak, ik zou het er niet bij laten zitten, te onbeschoft en inhumaan voor woorden!!

  Sterkte en hopelijk succes!

  BeantwoordenVerwijderen