Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 10 april 2015

Zzp'er krijgt makkelijker een hypotheek....!!!!

Gisteren het bericht in de Ondernemer.nl, het bericht dat zzp'ers en andere 'flexwerkers' toch makkelijker aan een hypotheek kunnen komen, dan tot nu de praktijk was: pas na drie jaar aaneengesloten werk, kon men een hypotheek aanvragen.

Bij 'Obvion' (hypotheek bank) kunnen deze krachten al na twee jaar een hypotheek krijgen, mits een deskundige een goede prognose kan geven over het komende jaar...... Net als bij die drie jaar, komt bij mij toch het gevoel van 2008 boven kruipen.... Wat is de garantie dat het niet mis gaat met deze hypotheekverstrekking, immers de basis van de (krediet, of banken-) crisis, die in 2008 begon (en die nog immer voortduurt), was dat mensen veel te makkelijk een hypotheek konden krijgen, of andere vormen van krediet, terwijl hun positie er, bepaald niet wat je noemt, rooskleurig uitzag!!!!

Ach als het mis gaat, mogen wij, de belastingbetalers voor het grootste deel van de kosten opdraaien, de banken halen hun investering er wel weer uit!!! Overigens staan wij, de belastingbetalers, alweer voor een gigantisch aantal hypotheken garant, daar de banken zelfs het risico voor deze hypotheken als te groot zien........
Excuseer: GODGLOEIENDEGODVERDOMME!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten