Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 22 april 2015

Bosman 'goede vervanger' van VVD'er Leegte.........

Nadat schoft Leegte moest opzouten vanwege 'minder fris' frauduleus gedrag*, heeft oud-F16 piloot zijn taak in de Tweede Kamerfractie van de VVD overgenomen, te weten het 'energie dossier'. Hij is oud F16 piloot en kon daar nog een héééél leuke grap over maken....
Zie hier een deel van het gekoekwous, dat Bosman te berde bracht in een interview met 'Energie Actueel':

Bosman: “Nou, het is nu niet meer van vol gas en de after burner aan (leuk hè?). Energie boeit mij als onderwerp, omdat het onderdeel is van het dagelijks leven. Iedereen heeft er mee te maken. Complex is het zeker en alle details heb ik nog niet onder de knie. Dat is ook een kwestie van gaandeweg doorpakken in het dossier (???!!??....ha! ha! ha! ha!). Tegelijkertijd wil ik niet teveel op detailniveau gaan zitten (nee daar waren we al niet bang voor!). Energie is juist een onderwerp waarbij je vanuit mijn positie naar de grote lijnen kijkt. Op welke energiebronnen zet je in en hoe ziet de energiemix er in 2050 uit? Voor het antwoord op die vragen laat ik mij natuurlijk ook voorlichten door technici en blijf ik me grondig inlezen (deskundigen? Lobbyisten bedoelt de hufter en vooral rapporten lezen, opgesteld door klimaatsceptici!). Want ik wil kritisch kunnen zijn op de minister en ook voorkomen dat anderen mij wat op de mouw spelden. Ik wil niet worden gefopt.” ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!  Nee, dat foppen is namelijk een kwaliteit die men vooral bij de VVD goed onder de knie heeft!!! Wat betreft dat kritisch zijn op de minister, dat moet deze flapdrol, met z'n uiterst domme kop natuurlijk niet in z'n hersens halen, Kamp maakt gehakt van 'm!!!

Bosman werd het volgende 'gevraagd': 
Een dromer en een doener noemt u zichzelf op uw VVD-internetpagina. Net als Martin Luther King jaagt u dromen ook na. Waar droomt u bij energie over, wat gaat u doen?

“Ik vind dat energie voor iedereen betaalbaar moet zijn. Je ziet nu dat het steeds duurder wordt en dat er ook steeds meer subsidie bij moet (subsidie voor bedrijven zoals u zult begrijpen en kortingen voor andere grootgebruikers, zoals welgestelden met een giga huis, in feite is dat ook een vorm van subsidie). Daarom bekijken we nu ook hoe we het cirkeltje zo rond kunnen krijgen dat energie zichzelf gaat bedruipen, zonder dat het voor mensen onbetaalbaar wordt. En dat zo duurzaam mogelijk. Dus inclusief minder verbruik en het zelf opwekken van energie met bijvoorbeeld zonnepanelen, aardwarmte of door als buurt samen geld te steken in een windmolen (zaken waar de VVD al jaren tegen aan heeft geschopt, als minderwaardige energie opwekkers.....). In het Energieakkoord zijn afspraken gemaakt over het toewerken naar die meer duurzame energiemix. Daar moeten we dus mee aan de slag. Maar waarbij de VVD wel het liefste ziet dat de duurzaamheidsdoelstelling van 14% in 2020 zoveel mogelijk door de markt wordt binnengehaald.” ha! ha! ha! ha! ha! ha! Die 14% is totaal onvoldoende, maar zelfs daarvoor wenst de VVD dus liever geen cent uit te trekken....... Dat geldt ook voor het isoleren van huurwoningen, onder druk van VVD klootzak Blok, worden huurhuizen zelfs aan buitenlandse investeerders verkocht, die geen belang hebben bij het isoleren van huurhuizen, maar met het zoveel mogelijk binnengraaien van winsten.....  En dan: dromen najagen als Martin Luther King? waar haalt de zak het gore lef vandaan???!!!
Zoals u wel zal hebben verwacht, kwam daarmee nog geen eind, aan het wezenloze gelul van Bosman:

“Naast duurzame energie blijven gas en kolen nog heel lang nodig voor het opvangen van pieken. Oude kolencentrales worden uitgefaseerd, maar voor nieuwere kolencentrales blijft er dus een rol**. Dat geldt natuurlijk ook voor gas als heel schone energiebron. Dat er voortaan minder gas uit Groningen komt, zou betekenen dat we meer gas moeten importeren. Tegelijkertijd word ik niet enthousiast van een grotere afhankelijkheid van Russisch gas (tjonge wat een verrassing!). Ik zou juist graag zien dat we voor onze energie minder afhankelijk worden van probleemlanden. Dus de transitie naar duurzame energie in al z’n vormen is ook nodig. Minister Kamp laat in zijn warmtebrief van 2 april aan de Kamer zien dat we door veel meer gebruik te maken van aardwarmte en van restwarmte uit de industrie ook een stuk van de energiebehoefte kunnen afdekken. Kernenergie is een hele stabiele bron van energie en qua CO2-uitstoot fantastisch, dus de VVD sluit ook die energievorm niet uit (nee waarom zou je, na zoveel rampen, met deze levensgevaarlijke energievorm, die bovendien wel degelijk een hele grote vervuiling laat zien, niet in de laatste plaats door de winning van uranium!!). We zullen alles aan elkaar moeten koppelen om te kijken hoe we eruit gaan komen”.

Voor meer berichten over deze drollenpoetser, klik op het label André Bosman, onder dit bericht. Dat geldt ook voor de labels 'kernenergie' en 'CO2' (daarover ook een eerder bericht van deze dag), ik heb ook Borssele en Fukushima als label toegevoegd, daar je op bijvoorbeeld het dossier Fukushima pas goed kan zien, hoe smerig de bevolking wordt voorgelicht uh, opgelicht, wat betreft kernenergie en hoe gevaarlijk kernenergie echt is. Zie ook het onderdeel 'Atoomstroom' aan de rechter onderkant van deze pagina.

* Zie: 'René Leegte was even vergeten dat hij nog een betaalde bijbaan had...... ha! ha! ha! ha! ha!'

** Dit is een grove leugen, alle nieuwe kolencentrales, die in Nederland zijn gebouwd, zijn voor de verkoop van stroom aan het buitenland. Dit nog buiten het feit dat Nederland, vergeleken met de andere EU landen, uitermate slechts presteert op het gebied van duurzame energie en ons land één van de vuilste landen is op milieugebied en dan m.n. wat betreft de slechte luchtkwaliteit, vergeleken met de andere EU landen.......... Waar een klein land al niet groot in kan zijn!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten