Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 1 april 2012

CDA'er Smit over ontwikkelingshulp en hervormingen.

In Kotskamerbreed was gistermorgen (Radio1 na 11.00u) o.a. CNV bestuurder Smit aanwezig. Gevraagd naar de eventuele extra bezuiniging op ontwikkelingshulp, zei deze CDA rentmeester van god, dat hij niet 'zomaar' een streep wil door een kwart van de ontwikkelingshulp. Het gaat hetzelfde als een jaar geleden met de Groningse CDA paardenbeffer en natuurvernietiger Bleker, deze zei toen voor dezelfde microfoon, dat een bezuiniging van 4 miljard op ontwikkelingshulp, voor hem onbespreekbaar was. Intussen is er wel 1 miljard bezuinigd op deze hulp. Dus Smit vindt straks een extra bezuiniging van 800 miljoen euro, wel verdedigbaar, zo van: "dit is het beste resultaat, gezien de omstandigheden en verdere bezuinigingen zullen voor het CDA onbespreekbaar zijn"..... Kortom veel handjeklap en bijzonder weinig rentmeesterschap.
Zie ook mijn eerdere berichten over ontwikkelingshulp:
http://deazijnpisser.blogspot.com/2012/03/niger-het-begin-van-een-hongersnood.html en:
http://deazijnpisser.blogspot.com/2012/03/het-cda-geeft-pvv-nog-meer-legitimatie.html

Smit vindt het als vakbondsbestuurder redelijk, dat totaal versleten arbeiders een paar jaar eerder met pensioen gaan (als zij de 65 al halen), tegen inlevering van 6% op hun oudedagsinkomen, dat durft zich godverdomme vakbondsbestuurder te noemen...
Maar Smit ging verder: zijn 'tegen' wat betreft de versoepeling van het ontslagrecht is onderhevig aan slijtage en met veel mitsen en maren zal deze CDA 'vakbondsman' uiteindelijk wel instemmen, gezien zijn uitlating in dit kader over 'compromissen sluiten'.

Op de vraag aan Smit of hij leider van het CDA zou willen worden, wil de zak niet antwoorden.
Het zou zoals ik hier al vaker stelde, verboden moeten worden, dat vakbondsmensen na hun werk voor die bond in de politiek, of het openbaar bestuur een toppositie innemen. Zie nepsocialist en grootgraaier Kok van de PvdA, heel wat arbeiders zullen zich in hun zak gescheten voelen, toen Kok de politiek inging en later zelfs premier werd. Bovendien kan je niet uitsluiten, dat vakbondsbestuurders tijdens hun vakbondswerk al rekening houden met een toekomstige politieke carrière, neem in dit geval het monster van het FNV Jongerius, gezien haar standpunten houdt zij al jaren rekening met een positie in de politiek of bestuur.
Vakbondsbestuurders zouden totaal onafhankelijk moeten zijn, dat houdt de situatie duidelijk. Smit van het CNV kan geen gesprek voorbij laten gaan, zonder te melden, dat hij lid van het CDA is. Ik zou CNV leden dan ook willen adviseren onmiddellijk hun lidmaatschap op te zeggen, zeker de vakbondsleden op lager niveau, het CDA is na de VVD wel de laatste partij die begaan is met uw rechten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten