Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 1 april 2012

Marc Calon, een 'echte socialist' over het wonen

De Zeeuws/Groningse PvdA boerenlul en grootgraaier Calon, voorzitter van Aedes, de koepel van woningcorporaties, was gisteren ook al te gast in Kotskamerbreed (zie ook mijn vorige bericht). Deze 'socialist' had het over een perverse prikkel, aangaande de hypotheekrenteaftrek en dat daar een eind aan moet komen (al was dat laatste uiterst voorzichtig omschreven).
Dan over huren, Calon is tenslotte voorzitter van Aedes, de branchevereniging voor woningcorporaties: "je hebt mensen die ergens al 20 jaar wonen en € 350,-- per maand betalen, terwijl de nieuwe buurman (de lul kent zo te horen geen vrouwelijke huurders) € 400,-- moet betalen. Hé Calon, hondenlul, dat is pas pervers, een huis, zou net als een auto, op z'n duurst moeten zijn, als het nieuw is, daarna verminderd de waarde, door het achteruitgaan van de kwaliteit (tegenwoordig zou dat nog sneller moeten, gezien afvallende balkons, andere bouwkundige gebreken, verzakkingen enz.).
Onder andere door de door Calon zelf genoemde perverse prikkel zijn de prijzen van koophuizen tegenwoordig minstens 2 keer de echte waarde. Zoals veel politici, wil Calon de huurprijzen aanpassen aan deze waanzinnig hoge prijs en liefst zo snel mogelijk, voor de totale instorting van de huizenbubbel, want één ding is zeker, die komt er uiteindelijk (net als de afschaffing van de hypotheekrenteaftrek), hoe hard politici als die van de VVD en figuren als Calon, u ook proberen voor te liegen. En woningbouwcorporaties? Hoe deze het geld van hun huurders verkwisten is intussen al meer dan duidelijk geworden...

Nog even een feit: per jaar gaat er 12 miljard euro uit de belastingpot naar hypotheekrenteaftrek!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten