Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 6 oktober 2012

Ouderen door het putje

De laatste tijd, wordt er steeds openlijker gepleit voor het niet langer behandelen van ouderen, het zou te duur en zinloos zijn. Moerkamp, voorzitter van het  College van Zorgverzekeringen (CVZ), pleitte eerder al lekker hufterig, dat dure medicijnen voor zeldzame ziekten, niet langer vergoed zouden moeten worden, en een operatie voor een gebroken heup bij 80 plussers zou niet meer uitgevoerd moeten worden. Weg met de beschaving van solidariteit en Moerkamp vergeet even, dat doorleven met een heupfractuur welhaast onmogelijk is, de patiënt zou stil moeten blijven liggen, een wasbeurt zou, net als iedere andere beweging ongelofelijk pijnlijk zijn, eigenlijk pleit Moerkamp voor het euthanaseren van deze patiënten. Hetzelfde geldt voor de praktijk, dat oude patiënten niet meer met  medicijnen tegen kanker behandeld moeten worden, daar dit bij deze groep niet zou helpen, aan deze mythe heeft een wetenschappelijk onderzoek gelukkig een eind aan gemaakt, het heeft wel degelijk zin!

De smeerlap Moerkamp kan beter eens kijken naar de meer dan achterlijk hoge medicijnprijs (de fabel dat dit komt door hoge ontwikkelingskosten voor de farmaceuten, is onlangs al net zo hard doorgeprikt, aan marketing wordt dertig keer meer uitgegeven!), of de kosten die zorgverzekeraars maken, met hun peperdure designgebouwen en topzware directies en uitgevers aspiraties*, of diezelfde directies (inclusief een leger aan managers) in zorginstellingen (die ook meer en meer in peperdure design gebouwen zijn gehuisvest), of achterlijk dure medische apparatuur (de onzin daarvan blijkt wel, uit het betalen van giga steekgelden door deze fabrikanten, om hun apparatuur te kunnen slijten).
Trouwens wat zijn de inkomsten van de tyfushond (met excuus aan de honden) Moerkamp?

Nog even en de eerste pleidooien voor een verplichte vroegtijdige levensbeëindiging zullen openlijk besproken gaan worden...

Bron: 'BNR Gezond' van deze dag.

*Zie: http://deazijnpisser.blogspot.nl/2012/10/ongevraagde-tijdschriften-een-plaag.html

Geen opmerkingen:

Een reactie posten