Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 5 november 2012

Inkomensafhankelijke zorgpremie, wat een hysterie en volksverlakkerij!

Wat een belachelijke drukte over de inkomensafhankelijke zorgpremie, het is alsof mensen met een inkomen van een ton of meer per jaar, daar nog € 20.000,-- van overhouden. Stel dat mensen met een inkomen van
€ 100.000,-- per jaar, met de voorgestelde maatregel, per maand 400 euro meer moeten betalen, dat is
€ 2.800,-- per jaar, waar lult men godverdomme over? Grote onzin, dat dit ook maar in de buurt van echte nivellering komt. Bovendien wordt eigenlijk de oude situatie onder de ziekenfondswet voor een deel hersteld, toentertijd was deze groep mensen particulier verzekerd, vergeleken met de huidige situatie betaalden zij toen tot wel 10 keer zoveel, dat is heel wat meer dan de voornoemde 2.800 euro. Waar waren alle hysterici toen de grote onderlaag destijds, met de gang van ziekenfonds naar de huidige zorgpolis, tot 3 keer zoveel gingen betalen (het maximum, als men zijn goede aanvullende verzekering in stand wilde houden), dat is maar liefst een verhoging van meer dan 100% (!), en dat voor een groep, die het op z'n zachtst niet breed had. En waar waren alle media organen toen? Nu slaan deze organen massaal alarm, alsof de wereld vergaat, terwijl bij invoering van de huidige zorgwet, er amper aandacht was, voor de grote onderlaag, die toen daadwerkelijk met een flinke aantasting van de koopkracht te maken kreeg.
Kortom hypocriet geouwehoer, bovendien moet deze inkomensafhankelijke premie, nog door de 1ste Kamer, waar deze afgeschoten zal worden.

Naast dit alles, moeten er veel VVD'ers tussen de 'opstandelingen' zitten, die dondersgoed beseffen, dat die hele inkomens afhankelijk zorgpremie, een schitterend rookgordijn is, voor alle zaken die de PvdA opgaf, een inlevering die van de PvdA een neoliberale partij maakt, meer dan deze partij tot nu toe was. Hoe goed dat werkt, bleek wel uit het PvdA congres van afgelopen zaterdag, als makke schapen, liet men zich zand in de ogen strooien. Voor wat hoort wat, alleen wisten de PvdA leden zaterdag niet wat ze lieten en dat ze daar eigenlijk geen bliksem voor terugkrijgen (nogmaals, de inkomensafhankelijke zorgpremie komt niet door de 1ste Kamer en de zogenaamde verbetering van de inkomens van de laagstbetaalden, is een leugen van formaat, die pas bij de eerste doorrekeningen, over een aantal maanden, aan het licht zal komen ).

VVD'ers die meer dan een ton per jaar verdienen en die daar meer dan 20% belasting over betalen, zijn simpel gezegd dom, niets 52% of de aangekondigde verlaging. VVD'ers die niet zo dom zijn, kan je zelfs kwaadaardige noemen. Als deze VVD'ers nu lopen te klagen, helpt deze groep alleen maar het rookgordijn in de lucht te houden (en daar hebben ze alle belang bij, gezien de verregaande inlevering van 'PvdA standpunten').

Geen opmerkingen:

Een reactie posten