Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 5 november 2012

Rob de Wijk, lobbyist van het militair-industrieel complex

Vrijdag 26 oktober, was Rob de Wijk te gast bij Radio1 na 11.00u. Hij liet toen zijn 'licht' schijnen over het conflict Syrië - Turkije, als het tot een oorlog tussen deze 2 landen zou komen, zal ook Nederland mee moeten doen, zo schopte hij de open NAVO-deur nog eens in. Toen kwam het: net als bij Irak, vreesde de Wijk, dat dit alleen politieke steun zal worden. Nou breekt m'n spreekwoordelijke klomp, Nederland deed mee in de aanloop naar deze oorlog (met inlichtingen inwinning vanuit onderzeeboten), verleende eerst politieke steun aan een illegale oorlog en deed op een later tijdstip wel degelijk militair mee.

Zojuist was de Wijk weer op de radio (na 15.30u.) bij zijn vriend Ger Jochems (VPRO presentator).
Hier fulmineerde hij weer tegen het bezuinigingsbeleid op Defensie. Veel geouwehoer, maar uiteindelijk, vindt hij, dat Nederland niet meer geloofwaardig is. Nee, dat zijn we alleen als we meedoen aan een illegale oorlog, zoals in Irak, wat de Hoop Schandknaap de positie van secretaris-generaal van de NAVO opleverde. Trouwens hoe serieus we worden genomen, bleek wel het sterkst in Srebrenica, waar Nederland de beloofde luchtsteun onthouden werd, dat was niet omdat 'wij' zo geloofwaardig zijn. Volgens de Wijk verzaakt Nederland de grondwettelijke taken, zoals militaire humanitaire hulpverlening na rampen. Laat Defensie de laatste jaren nu net veel materieel, voor dit soort hulpverlening, verkocht hebben, zoals materieel om bruggen te slaan.
Ook noemde de Wijk de acties tegen de Somalische piraterij, niets uit de mond van deze deskundige over de oorzaak van die piraterij en de noodzaak deze oorzaak wereldwijd te bestrijden: het leegvissen van de kustwateren van arme landen door rijke westerse landen, waar, of de overheid geen geld heeft om haar territoriale belangen te beschermen, of men deze overheid met een 'appel en een ei' kan omkopen. Zo heeft Frankrijk 24/7 365 dagen per jaar visfabriekschepen voor de kust van Somalië liggen, die 24/7 Franse mariniers aan boord hebben..... Je kan je zelfs afvragen of Frankrijk daar EU subsidies voor ontvangt, het zal mij niet verbazen.

Rob de Wijk is verworden van een echte specialist tot een lobbyist van het militair-industrieel complex.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten