Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 5 november 2012

Sacharovprijs voor vrijheid van denken 2012 naar 2 Iraniërs

Om Iran tot meer openheid te bewegen, ging de EU Sacharovprijs dit jaar naar 2 Iraniërs. Ongelofelijk, net op het moment, dat de EU 9 Iraanse radio en tv stations van de satelliet heeft gehaald, wat nou openheid? Dit nog naast de stiekeme samenwerking van de EU met de VS, in de opbouw van een gigantische vloot in de Perzische Golf. Of wat dacht u van de inspecties van de IAEA, die Iran wel toelaat en die steevast rapporteren, dat Iran niet met het ontwikkelen van een kernwapen bezig is. Vandaar de censuur op Iraanse zenders, dit feit, de rapportages van de IAEA, geven de VS en de EU niet graag toe.

Begrijp me goed, alle bewondering en eerbied voor deze Iraanse prijswinnaars, maar deze EU prijs, heeft wel een bijzonder kwalijke stank en zal deze dissidenten meer kwaad dan goed doen.

De regelmatige lezer van dit blog weet bovendien, dat wat mij betreft, het Iraanse moellah bewind, nog liever vandaag dan morgen op z'n bek gaat, maar dat doen door de westerse bevolking informatie te onthouden en duidelijk bezig te zijn met opbouw tot- en een dreiging met oorlog, gaat wat mij betreft 100 stations te ver. Zie wat daar van terecht is gekomen in Irak en Afghanistan, totaal zinloze oorlogen, die aan vele miljoenen onschuldigen het leven hebben gekost, zonder dat er zelfs maar van een stabiele situatie gesproken kan worden, sterker nog, in Irak is een burgeroorlog op grote schaal aan de gang......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten