Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 17 maart 2013

Aurangzeb en gelovige wetenschappers

De vervelende rechtse trut Aurangzeb besteedde in Lijn 1 van afgelopen donderdag aandacht aan wetenschappers die gelovig zijn, dit n.a.v. de uitspraak van hoogleraar preventieve geneeskunde aan de Universiteit van Maastricht, van Schayck, die getuigde dat er bij een (volwassen) patiënt een stuk been was aangegroeid, dat was na goddelijk ingrijpen aldus deze 'wetenschapper', die hier geen röntgenfoto's van kon tonen. Na een hoop heibel besloot deze hoogleraar af te treden als hoofd van zijn onderzoeksinstituut, niet dat hij aftrad als hoogleraar........

Aurangzeb had de 'wetenschapper' Kruse van de VU (ja, de VU, de universiteit van gelovigen..), die wel eens even kwam vertellen, dat geloof en wetenschap prima bij elkaar passen...... Deze gelovige 'wetenschapper' wilde het per se niet over het aangegroeide been hebben, zo kondigde hij in zijn eerste woorden aan, nee logisch,  hoe moet je zo'n kulverhaal wetenschappelijk verdedigen? Nee, Kruse wilde het hebben in het wel of niet kunnen geloven in wonderen door wetenschappers. Gelukkig gaf Volkskrant journalist Keulemans kundig weerwerk, hij stelde dat door dit soort 'wetenschappers' wordt geëvangeliseerd, als zij kond doen van hun 'wonder' bevindingen in de openbaarheid, doen zij dat juist als wetenschappers. Terecht stelde Keulemans, dat een wetenschapper achter zijn voordeur mag geloven wat hij wil, maar zodra hij in de openbaarheid over godswonderen spreekt, hij niet als wetenschapper functioneert, maar als gelovige, terwijl de (domme) buitenwacht een wetenschapper ziet, die stelt dat wonderen wetenschappelijk aangetoond bestaan. Keulemans vindt, dat wetenschappers zich ten allen tijde (in het openbaar) moeten onthouden van dit soort uitspraken en daar is geen speld tussen te krijgen, althans dat zou je denken. Kruse durfde te stellen, dat natuurwetenschappen zijn uitgevonden door christenen...... ha! ha! ha! ha! Alsof er geen grote beschavingen te vinden waren, voor 'onze' christelijke jaartelling en dat deze beschavingen, als ze al bestonden, achterlijk waren, ongelofelijk!

Supertrut Aurangzeb noemde even fijntjes, dat de regisseur Barbara haar het volgende influisterde: 'verwondering in de wetenschap is een groot goed', en daar sloot Aurangzeb zich graag bij aan. Aurangzeb had nog even 'gegoogled' op Einstein en daar de 'uitspraak' gevonden, waarin Einstein zegt te geloven in de god van Spinoza, de god van ordening, niet die van het ingrijpen in het handelen van de mens. Alsof je deze uitspraak niet zou kunnen gebruiken om het tegenovergestelde te bewijzen, namelijk dat hij niet in een god gelooft, maar in een bepaalde natuurlijke ordening van zaken:

 

Kan het onzalige, suffe, bevooroordeelde rechtse stel Aurangzeb en Wielaert met de grootste spoed de NTR uitgeschopt worden? Volgens de NTR is hun organisatie onafhankelijk! (en niet bevooroordeeld)

En god? God is een uitvinding van slimme boeren uit een heel duister verleden, die met de religie in de hand het gepeupel eronder wisten te houden en mensen met een kutleven voorlogen, dat het echte leven pas na de dood begint. Je zou denken dat we anno 2013 wel wat slimmer zijn, maar nee, de mens laat zich graag voorliegen en blijft geloven in dit kwaadaardige sprookje, dat de wereld zoveel ellende bracht en brengt (zie het condoomverbod van de katholieke prelaten massamoordenaars). En een flink aantal machthebbers hebben er alle baat bij, dit kwaadaardige sprookje in stand te houden, daar zij daarmee hun eigen macht kunnen bestendigen en dat geldt, zoals u kon lezen, bepaald niet alleen voor de islamistische machthebbers.......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten