Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 18 maart 2013

Rennie reclame

Je ziet zo'n reclame voorbijkomen, zonder dat je echt luistert of kijkt, doe je dat wel, dan vallen je oren van je hoofd en je ogen uit je hoofd. Neem de Rennie reclame op tv: je ziet een animatiefilmpje met 'magen' aan tafel zitten en één van die magen heeft te vet gegeten, waarna een andere maag een Rennie in de maag met zuur gooit en hup, de oranje, pijnlijke maag kleurt blauw, klus geklaard!

Reken maar niet, dat je iets bereikt bij de Reclame codecommissie, als je daar aan de bel trekt. Mensen zouden in eerste instantie niet zo vet moeten eten (inclusief foute vetten), dat is ook nog eens goed tegen kanker. Maar nee, flikker er maar een 'pil' in, klaar is Kees. Van Schippers valt op dit gebied al helemaal niets te verwachten, die fungeert als de beste farmacie lobbyist die Nederland ooit had (naar mijn mening) en doet geen ene flikker aan het tegengaan van slechte stoffen in voeding, zoals afgelopen zaterdag weer eens bleek in BNR Gezond, over de veel te grote hoeveelheden zout in voeding, daarover binnenkort meer.

Rennie is van het heel foute bedrijf Bayer, dat in haar reclame ook nog eens trots is op het bestaan van 80 jaar Rennie. Benieuwd of ze ook zo trots zijn op hun verleden in WOII, toen het bedrijf medicijnproeven deed op mensen uit concentratiekampen.... Hier een link naar hun heel foute reclame voor de maagzuurremmer: http://www.rennie.nl/

Geen opmerkingen:

Een reactie posten