Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 20 maart 2013

Aurangzeb over o.a. de pil en 'should i stay or...., gaan Aurangzeb, gaan!

Vandaag besteedde Aurangzeb in het programma Lijn 1 (Radio1 van 10.30-11.00u.) aandacht aan het (niet) voorhanden zijn van basale geneesmiddelen in arme landen, professor Hans Hogerzeil, o.a. oud-zendingsarts, sprak met haar. Hogerzeil sprak over vluchtelingenkampen waar nauwelijks iets wordt gedaan aan chronische klachten. Onthoudt dat mensen, als u weer eens een fascist, of een hersenloze hoort lullen, dat vluchtelingen 'in de regio' opgevangen dienen te worden, die zeggen dus niet alleen tegen de gigantische groepen die gevlucht zijn, dat zij het beste, in meestal diepe ellende, in vluchtelingenkampen moeten verblijven en vooral niet 'onze' kant op moeten komen, maar tevens wordt hiermee aan chronisch zieken, zoals kankerpatiënten, duidelijk gemaakt, dat ze beter kunnen sterven dan hun 'geluk' hier zoeken..... Aurangzeb behoort naar alle waarschijnlijkheid, tot de groep blinden en fascisten, die iedereen in de regio willen houden, althans dat kan je wel aannemen, als je haar programma's een tijd lang hebt gevolgd.

Professor Hogerzeil bemoeit zich ook met medicijnverstrekking en armoede in Nederland, zo stelt hij dat het niet meer vergoeden van de pil, een aantasting van de mensenrechten is, iets waar de rechtse huppelkut Aurangzeb het geheel oneens is. De professor wijst er terecht op, dat voor minstens 10% van de jonge vrouwen, dit niet meer vergoeden problematisch is, daar zij amper over geld beschikken, laat staan voor de jonge vrouwen, die stiekem de pil slikken, hetzij door een religieus verbod daarop, en/of kortzichtige ouders of partners.

Waar Hogerzeil de fout in gaat, is bij het aan de kaak stellen van onderzoek naar uiterst zeldzame ziekten, hij vindt het eigenlijk te gek voor woorden, dat er geen geld is voor marginale (simpele) ziekten, waar mensen in o.a. vluchtelingenkampen en arme landen aan sterven, puur omdat die medicijnen te duur zijn en/of niet voor handen zijn, terwijl voor die zeldzame ziekten (voor westerse patiënten) een bak geld wordt uitgegeven . Jammer dat de professor niet de vinger op de echte etterende, stinkende, pijnlijke plek legt: bij de farmaceuten. Neem antibiotica, daar hebben de farmaceuten zich geheel scheel aan verdiend en dat doen ze nog steeds, al komt de bulk nu uit de intensieve martelveehouderij. Daardoor ontstaat er een steeds grotere  antibiotica-resistentie, de farmaceuten hebben nu weinig zin, om nieuwe antibiotica te ontwikkelen vanwege de kosten batenanalyse, pas als wij gigantisch veel geld gaan uitgeven aan deze medicijnen, zullen de farmaceuten in actie komen..... Er wordt tegenwoordig gesteld, dat de medicijnprijzen nu op een normaal niveau liggen, maar dat is volkomen tegen de werkelijkheid in, de farmaceutische industrie verdient zich volkomen scheel aan de medicijnen, dat blijkt wel uit de promotie uitgaven ten behoeve van medicijnen, die zijn veel hoger dan de ontwikkelingskosten.....

Aurangzeb durfde met haar rechtse rotkop een nummer van The Clash te draaien: 'Should i stay or shoeld i go'. Nou Aurangzeb gaan, ga en kom nooit terug!

Draai hier het album 'Sandinista' van The Clash maar bij! (of na)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten