Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 31 maart 2013

Lex Hoogduin wil een groene investeringsbank

Hoogleraar monetaire economie Hoogduin wil een groene investeringsbank in Nederland. Groen en duurzaam zijn hip en als je het slim aanpakt, krijg je ook nog eens bakken subsidie, terwijl je meestal niet meer hoeft te doen, dan in je bedrijfsstrategie minstens 20 keer de woorden groen en duurzaam te noemen.

Hoogduin is zo groen, dat hij als hoogleraar niet weet wat hij van schaliegaswinning moet vinden...... Alsof er niet meer dan voldoende wetenschappelijke rapporten liggen, die stellen, dat deze winning uiterst milieuvervuilend is en zonder subsidie's veel te duur is.

Voorts vindt Hoogduin, net als PvdA hufter Jan Vos* dat de bijmenging uit voedselgewassen in biobrandstoffen moet kunnen, maar maakt u zich vooral niet ongerust, 'maar' voor 5% van die bijmenging........ Naast 'Actionaid' heeft zelfs de Wereldbank zich hiertegen gekeerd.

Zo zijn we weer terug bij het begin van dit bericht, dit alles geeft eens te meer aan, dat deze groene investeringsbank weer een mooi vehikel is, om subsidies los te peuteren, terwijl er grote vraagtekens bij het groene gehalte gezet kunnen worden en dat voor een bank die nog opgericht moet worden.....

*Niet te verwarren met de muzikant, componist, cabaretier Clous van Mechelen , die als artiestennaam een tijdlang deze naam droeg in geweldige Wim T. Schippers producties.

Bron: BNR Duurzaam 30 maart jl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten