Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 18 maart 2013

Opstelten, voetbalvandalen en het goede voorbeeld

Vorige week liet de disfunctionerende VVD pad Opstelten weten, dat hij nieuwe maatregelen gaat nemen om voor eens en altijd een eind aan het voetbalvandalisme te maken. Wanneer hoorden we de laatste keer ook alweer dezelfde soort bewoordingen over dit vandalisme?

Misschien moeten we eens kijken hoe het komt, dat met name jeugd zich telkens weer misdraagt, of het nu om voetbal of andere 'ordeverstoringen' gaat. De meeste ellende wordt veroorzaakt door jongeren uit kansarme milieus. Deze jongeren zijn vaak al jaren geconfronteerd met ellende die hun ouders meemaken, door maatregelen die de overheid neemt, terwijl diezelfde overheid keer op keer het slechte voorbeeld geeft: fraude, omkoping, het ontzien van de bovenklasse bij bezuinigingen en grootschalig graaigedrag. Wie herinnert zich de laatste VVD'er bijvoorbeeld nog, waarvan een paar weken geleden bekend werd gemaakt, dat die z'n boekje heel ver te buiten was gegaan? Ik schat heel weinig burgers, het 'vervelende' voor de machthebbers is, dat jongeren misschien wel de 'finesses' vergeten, maar niet het grote gevoel van onbehagen, dat hun ouders en daarmee zijzelf keer op keer worden besodemieterd en onevenredig hard gepakt door die machthebbers*. Of het nu om zogenaamde allochtone jeugd gaat of niet, doet niet ter zake, in dezelfde wijken waar nu hoofdzakelijk de 'gekleurde' kansarmen wonen, woonden tot in de 70er, 80er jaren van de vorige eeuw, hoofdzakelijk de witte 'autochtone' burgers, die als 'Nederlanders' worden aangeduid, door VVD'ers en de fascisten van de PVV en reken maar dat de door die jeugd aangerichte ellende minstens zo groot was...... In de Haagse Schilderswijk bijvoorbeeld, moest de ME minstens 2 maal per jaar orde op zaken stellen, terwijl ME inzet in die wijken nu praktisch niet meer voorkomt!

*Tel daar nog even bij op, dat er voor die jeugd zo goed als niets te vinden is, waar zij hun vrije tijd kunnen doorbrengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten