Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

maandag 11 maart 2013

Faillissementen, alweer een record gebroken door Rutte 2

Het CBS maakte vanmorgen bekend, dat in februari een record aantal bedrijven failliet ging: 755!!! In sommige provincies verdubbelde het aantal faillissementen. Er is één 'lichtpuntje' te zien, het aantal faillissementen stijgt minder snel............ ha! ha! ha! ha! ha! Ja, en uiteindelijk zullen er geen faillissementen meer te betreuren zijn, simpel omdat er geen bedrijven meer zijn die nog failliet kunnen gaan!

In januari was het aantal faillissementen ook als gigantisch hoog: 734. Het gemiddelde over de laatste drie maanden is 680 faillissementen, dat is een verhoging van rond de 80 op het gemiddelde, dat de laatste jaren werd gemeten..... (metingen over periodes van 3 maanden)

We kunnen dus, om de woorden van CDA kleuter-luchtvaart-lobbyist Eurlings te gebruiken, spreken van een waanzinnig succes, volkomen voor rekening van het huidige VVD/PvdA kabinet Rutte 2.

Eén kanttekening bij de CBS cijfers: een flink aantal faillissementen, zijn frauduleus, daar men bijvoorbeeld in de bouw, het bedrijf failliet laat gaan, om zo het vaste personeel makkelijk op straat te kunnen schoppen, waarna men, bij wijze van spreken, de volgende dag een nieuwe BV opzet, met flexibele loonslaven uit Oost-Europa! Een gang van zaken, die onder Rutte 1 nog lucratiever is gemaakt, daar je naast andere versoepelingen van de oude- in de nieuwe 'BV wetgeving', o.a. geen borg van € 18.000,-- hoeft te reserveren, voor je een BV kan starten........ Je kan dus stellen, dat het gigantisch aantal faillissementen, niet alleen werd bereikt, door waardeloos afbraak beleid van Rutte 2, maar ook nog eens werd gestimuleerd met wetgeving van Rutte 1 (waar de PvdA achter staat), die je bijna misdadig zou kunnen noemen, daar het nog makkelijker is gemaakt de boel te flessen.....

Let wel!!!! Faillissementen komen voor een groot deel ten laste van de Nederlandse belastingbetaler, zo was de gemiddelde onbetaald gebleven schuld bij faillissement in 2010 maar liefst € 546.000,--, de totale onbetaald gebleven schuld bedroeg in  dat jaar: 4,2 miljard euro!!!!! Zoals gezegd, een groot deel van die onbetaald gebleven schuld is voor rekening van de belastingbetaler, het behoeft geen uitleg, dat deze kosten intussen flink zijn gestegen........ Daarnaast kan MKB Nederland bankgaranties afgeven, die bij faillissementen voor rekening van de staat zijn, dus ook ten laste van de belastingbetaler komen, zie: http://deazijnpisser.blogspot.nl/2012/08/faillissementskosten-voor-de.html

Nog steeds zo blij, dat u PvdA of VVD stemde?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten