Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 16 maart 2013

PvdA ledenraadpleging

Vandaag mag de ledenraad van de PvdA zich uitspreken over het beleid dat de PvdA samen met de VVD voert, althans de PvdA top hoopt het beleid te kunnen uitleggen aan de achterban, want aan kritiek heeft de partijtop een hekel.

De PvdA zit nu ongeveer een half jaar in de regering, even wat zaken op een rij:


  • Ouderen worden door een opeenstapeling van maatregelen extra gepakt, u snapt natuurlijk dat dit voor het grootste deel van de ouderen geldt, u weet wel, die al nauwelijks het hoofd boven water kunnen houden.
  • Van ouderen wordt verwacht dat ze zo snel mogelijk sterven na hun pensionering, zeker als ze armlastig zijn. Hulp moeten die ouderen zelf maar regelen, dus bedelen bij de kinderen of de buren, als dat niet lukt, of je wilt dat niet vanwege omstandigheden, dan blijft suïcide altijd een 'sociale' mogelijkheid...
  • ouderen van allochtone komaf, worden nog eens extra gepakt door Asscher, die andere uitkeringen, waar men gewoon voor gewerkt heeft, zelfs niet meer uitkeert als het om Marokko of Turkije gaat.
  • Jongeren worden tegen ouderen opgezet, ook door de PvdA.
  • Gehandicapten, die het eens naar hun zin hadden in sociale werkplaatsen zijn daar zo ongeveer uitgejaagd en ze worden nu tot kop van jut gemaakt, daar werkgevers hen verplicht moeten aannemen en dat in een tijd, dat mede door de PvdA 500 mensen per dag de straat op worden geschopt. Of: hoe maak je gehandicapten gehaat? Wet u nog wat Samsom vorig jaar op het Malieveld zei over die sociale werkplaatsen en gehandicapten?
  • Ook de gehandicapten en chronisch zieken worden net als de ouderen door stapeling van maatregelen extra gepakt.
  • Van Klijnsma mogen mensen volgens aanpassingen in de nabestaandenwet, in het vervolg nog maar 1 jaar rouwen, na het overlijden van een naaste, (Arbeit macht frei.....).
  • Als 't meezit mogen arbeiders straks vaarwel zeggen tegen de weinige rechten die ze nog hebben. Terwijl er legio werknemers nu al op straat geschopt worden, die terwijl ze hun locker ontruimen, de flex-loonslaven uit Oost-Europa hun plaats zien innemen.
  • De pensioenen zijn nog niet ver genoeg uitgekleed, dus mogen die van de PvdA de door de werknemers gespaarde gelden steken in een totaal overgekookte huizenmarkt, waardoor die gelden straks ook als sneeuw voor de zon zijn verdwenen, als de huizenbubbel uiteindelijk implodeert en dat laatste gaat gebeuren, zoals elke echte deskundige 'achter een borrel' zal toegeven.
  • Woningbouwverenigingen worden ontdaan van de door huurders opgebrachte overwinsten, daar mag een groot deel van de huurders zelf voor bloeden, want koste wat kost moet de huizenbubbel van de koopmarkt overeind gehouden worden. Let wel, er was geen tekort aan huizen geweest als met name PvdA wethouders niet zo ongelofelijk veel echte sociale huurwoningen hadden gesloopt, dat is niet de schuld van 'scheefwoners'. Trouwens echte scheefwoners zitten in de bovenlaag van de bevolking, lui met vaak 3 veel te grote huizen, waar ze als het even meezit ook nog eens hypotheekrenteaftrek voor krijgen. 
  • Een inkomensafhankelijke zorgpremie voor de rijken ging niet door, wel een inkomensafhankelijke huur voor de mensen met net iets meer dan modaal, alsof de kwaliteit van het huis en de buurt omhoog gaan, als je meer huur betaalt, terwijl de 'scheefwoners' die deze huur moeten gaan betalen, meestal niet in aanmerking komen voor een hypotheek en duurdere huurhuizen zijn er niet. Maar door de PvdA wordt uitgedragen, dat dit grote asocialen zijn, die stinkend rijk in een huis van €10,-- per maand wonen... Vergeet daarbij niet, dat je tegenwoordig rustig € 400,-- per maand aan huur, voor een niet geïsoleerde flat in een achterstandswijk betaalt.
  • Illegaliteit is met behulp van de PvdA strafbaar en Samsom wordt boos als mensen dat terecht koehandel noemen. Neem de Oeigoeren, Irakezen en Afghanen die hier naar toe zijn gevlucht, deze mensen wordt doodleuk vertelt dat ze niets te vrezen hebben in eigen land. Hoe durf je mensen als illegaal te bestempelen en dan wel vroom op 1 mei de Internationale mee staan te zingen?
  • Studie wordt net als vroeger weer een bezigheid voor de elite, met het asociale leenstelsel, waar de PvdA achter staat. Ga maar na, je groeit op in een gezin, waarvan de ouders moeten sappelen om het hoofd boven water te houden, mensen die al zo vaak zaken beloofd zijn, die nooit doorgang vonden. Dan moet jij als kind geloven, dat je makkelijk een schuld van zo'n € 30.000,-- op je schouders kan nemen, met wat gammele beloften, dat je heus niet terug hoeft te betalen, als je later toch niet die dik betaalde baan kan vinden.
  • Studenten moeten nu ook in het 2e en 3e studiejaar hun studiepunten behalen en volgens de PvdA hebben ze naast die 40 uur studie per week (in de 'schoolbanken') en na het huiswerk, tijd zat voor een baan, als ze niet rond kunnen komen....
  • De ontwikkelingshulp is gehalveerd en als het aan Bussemaker ligt, gaan bedrijven en het leger in het vervolg ontwikkelingshulp geven. I.p.v. € 100,-- retour voor elke uitgegeven euro, wil Bussemaker zeker € 200,-- retour.....
  • Banken worden tot in het oneindige gesteund, terwijl voedselbanken, die armlastigen moeten voorzien van basisvoedsel, de vraag niet meer aankunnen. Weet u nog wat de PvdA voor de voorlaatste verkiezingen beloofde over die voedselbanken? 
  • De nieuwe directeur van de SNS bank krijgt 5,5 ton per jaar van Dijsselbloem, terwijl de gewone medewerkers mogen inleveren.
  • Dijksma wil nog meer bezuinigen op de VWA, zij gelooft dat de producenten zelf wel voor voedselveiligheid kunnen zorgen, alsof er nooit 'iets' mis gaat.....
Weet u nog wat Samsom durfde te zeggen, toen het regeerakkoord 'voor elkaar' was? Even opfrissen: al lachend verklaarde hij, dat hij en Rutte elkaar de eerste 5 minuten hadden aangekeken, waarna de verkiezingsprogramma's in de prullenbak verdwenen.....

Nee gaat u gerust naar de PvdA ledenraadpleging en laat u zich maar weer fijntjes uitleggen, dat de PvdA niet anders kan dan een asociaal, neoliberaal, graai beleid uitvoeren........
Naar u zal geluisterd worden en met een beetje geluk kan de PvdA regeringscoalitie nog een halve nanometer minder bezuiniging afdwingen, maar meer zit er niet in het vat, dat voorspel ik u nu al.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten