Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 20 maart 2013

Cyprus en Dijsselbloem en Cyprus

De disfunctionerende PvdA 'socialist' Dijsselbloem, de overige leden van Rutte 2 en de PvdA (plus een flink aantal andere onbenullen), waren zo blij met de uitverkiezing van Dijsselbloem tot voorzitter van de Eurogroep, dat ze zich niet afvroegen, waarom verder niemand zich binnen de EU kandideerde voor deze functie. Intussen blijkt wel waarom, Dijsselbloem heeft zich (na anderhalve maand lang niets anders gedaan te hebben dan zich te promoten in de EU), flink in de nesten gewerkt, als het gaat om de ontstane crisis op Cyprus. De kleine spaarders aanpakken, 'omdat het hier om een volkomen unieke situatie gaat'.

Na het debacle met Icesave en andere banken van IJsland, waar PvdA nitwit Bos, de garantie voor spaarders verhoogde van 50 naar 100 duizend euro*, heeft de EU geen ene flikker gedaan om te onderzoeken of er meerdere (kleien) EU  landen met een dergelijke veel te grote bankensector hadden. De hele bankencrisis die op de IJslandse crisis volgde, liet al zien, dat veel banken te groot waren, om ze failliet te laten gaan, ook in Nederland. Dan zeggen, dat het hier om een 'unieke situatie' gaat, is een wel bijzonder grove leugen.

Ook het verhaal, dat de Russische criminelen hun rekeningen hebben opgeknipt, om binnen het Depositogarantiestelsel (DGS) te blijven vallen na faillissement, is een direct gevolg van het handelen van PvdA klootvogel Bos, zoals hiervoor beschreven, die de Nederlandse regel goed wist te 'exporteren' naar de EU. Die Russen hebben dan ook hun rekeningen opgeknipt, na de aanpassing van het DGS, m.a.h.w. 'we' hebben slapende honden wakker gemaakt. Ook worden we er nog eens met de neus opgedrukt, dat er binnen de EU op flinke schaal wordt witgewassen en belasting ontdoken, in het geval van Cyprus de Russen en in het geval van Nederland de brievenbusmaatschappijen, die o.a. in de schuldenlanden van Zuid-Europa de belastingontduiken (waardoor wij belastinggeld in die landen moeten steken!). Misdadige zaken waartegen de EU geen ene kloten doet, nog een reden om zo snel mogelijk uit de EU te stappen.

De topman van van Lanschot Bankiers voegde vanmorgen bij GMN (radio1 na 9.30u.) aan dit alles nog een  'mooi' punt toe: hij vindt het vreemd, dat alleen de spaarders op Cyprus gepakt worden, terwijl de investeerders in die banken, aandeelhouders en andere groepen, weten dat ze een risico lopen met hun investering in een bank, worden gevrijwaard. Datzelfde geldt trouwens voor de hele bankencrisis: aandeelhouders en obligatiehouders werden ontzien, de belastingbetaler mag bloeden. Ook wees deze topman op het feit, dat met dit handelen een komende 'bankrun' elders op korte termijn bepaald niet ondenkbaar is, er is immers geopperd dat het pakken van spaarders een mogelijkheid is, ook al gaat het hier om een 'unieke situatie'....... ha! ha! ha! ha!

Benieuwd wanneer de volgende unieke situatie zich voordoet en men spaarders wil pakken.........

*Voor nederlandse kruideniers, die voor een half procent meer, hun geld verkastten, bovendien is de term kleine spaarders voor mensen met meer dan € 50.000,-- op de bank, belachelijk, intussen blijkt, dat IJsland niet van zins is alle schade voor bijvoorbeeld de Nederlandse belastingbetaler te vergoeden, in tegenstelling tot wat Bos en het fout gestrikte CDA varken de Jager, de bevolking toentertijd bezwoeren..... .

Geen opmerkingen:

Een reactie posten