Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 23 maart 2013

Consument/burger machteloos in huidige maatschappij

De machteloosheid van de burger/consument is niet afgenomen, door de ver ingetreden marktwerking in onze maatschappij, in tegendeel, die machteloosheid neemt met de dag toe. Dat is niet in de laatste plaats aan de neoliberale politici van VVD, CDA, PvdA, D66, GroenLinks en in iets mindere mate CU, te danken. Politici van deze partijen hebben voortvarend de 'regeldruk' voor dienstverlening en ondernemers in het algemeen, flink teruggebracht, dit betekend minder regels die de consument/burger moeten beschermen tegen willekeur en oplichting, dit nog naast het feit, dat inspectiediensten tot een onaanvaardbaar minimum zijn teruggebracht (onder Rutte2 wordt dit nog minder, zo liet PvdA huppelkut Mansveld onlangs weten). De gevolgen daarvan bleek onlangs weer met het paardenvlees schandaal, waar nog minimale gezondheidsrisico's aan vast kleefden, maar al te vaak blijkt, dat er op de een of andere manier stoffen in voedsel en drank zit, die daar niet in thuishoren en wel schadelijk zijn voor de volksgezondheid. De kans dat het met de voedselveiligheid nog verder bergafwaarts gaat, is dan ook levensgroot.

Ongelofelijk dat met name politici, winkelpersoneel en dienstverleners (maar ook journalisten) durven te spreken van het korte lontje bij de hedendaagse burger/consument. Oorzaak en gevolg in acht genomen, zie je dat de overheid, dienstverleners en ondernemingen wijzen op het onbeschofte, asociale gedrag van de burger/consument, terwijl zij dit gedrag hebben uitgelokt met...... zwaar onbeschoft, asociaal en zelfs misdadig gedrag en dat gedrag wordt nog verder gefaciliteerd ook!!!!!!

En de burger/consument? Die wordt van het totale gevoel van machteloosheid ofwel apathisch, ofwel opstandig, ofwel totaal opgefokt, door dit totaal schijt hebben aan haar/zijn belangen en veiligheid.  Ondertussen hebben we lekker hypocriet, wel een ministerie van Veiligheid..... ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha! ha!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten