Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 14 maart 2013

Diane-35, één van de derdegeneratiepillen met problematische bijwerkingen

Afgelopen zaterdag in Argos aandacht voor de ellende rondom de anticonceptiepil Diane-35, in het programma werd de aandacht gevestigd op de derdegeneratiepil (waar Diane-35 er één van is) in het algemeen. Vanaf 1995 ligt de derdegeneratiepil al onder vuur, zo werd duidelijk gemaakt. De farmaceuten pushen willens en wetens deze pil, met 'iets' te veel bijwerkingen. Zo werden de uitkomsten van een onderzoek uitgevoerd in opdracht van Wyeth, een dochteronderneming van farmaceut Pfizer, niet gepubliceerd. Volgens Pfizer omdat het een matig onderzoek was, helaas is deze gang van zaken tegen alle wetenschappelijke protocollen in.

In 2011 volgden, na alle ellende met de derdegeneratiepil, een richtlijn voor huisartsen, deze pil niet meer voor te schrijven, maar te kiezen voor de tweedegeneratiepil (met een stuk minder bijwerkingen). Helaas wordt de pil nog steeds veel voorgeschreven, al is het ook vaak voor acne (puisten).

De totaal disfunctionerende VVD huppelkut Schippers, die schijt heeft aan de gezondheid van de burgers, wil eerst weer meer onderzoek, voordat ze de pil uit de handel neemt..... Het CBG (College ter Beoordeling Geneesmiddelen) spreekt over een 'zorgelijke situatie'. Dit alles, terwijl er zoals gezegd al heel veel ellende bekend is, en de meldingen over ellende met Diane-35 binnenstromen bij Lareb, een instituut dat bijwerkingen van medicijnen verzameld en waar je bijwerkingen kan opvragen. De studies naar bijwerkingen van de derdegeneratiepil zijn bekend bij het CBG en ook beleidsmakers, waaronder ambtenaren en politici moeten op de hoogte zijn (geweest) van deze studies en de negatieve uitkomsten van die studies, volgens professor Helemerhorst van het LUMC.

Het CBG wil wel de conclusies van een aantal studies delen, maar wil wel dat de derdegeneratiepil (en de vierdegeneratiepil) voorhanden blijft...........

Zo gaat men om met uw veiligheid in dit land, waar we tegenwoordig een ministerie van Veiligheid hebben......

Geen opmerkingen:

Een reactie posten