Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 12 maart 2013

Pensioen nog verder uitgekleed

Er is een plan om de pensioenfondsen te laten investeren in de woningbouw, zij zouden samen met de verzekeraars, hypotheken moeten verstrekken. Eén van de goorste CDA mannekes, capo di tutti capi Brinkman, van de georganiseerde misdaadbende Bouwend Nederland, is natuurlijk dolenthousiast. Op BNR zei hij vanmorgen (na 08.00u.), dat de markt (woning-) structureel goed is....... Voorts stelde hij, dat 'we' niet in een situatie als de VS zitten, we zitten niet op een bubbel........ en dan nog eens: "de markt (woning-) is gezond....." ha! ha! ha! ha! ha! ha!
Het is duidelijk, de Nederlandse huizenbubbel, we hebben wereldwijd in verhouding verreweg de grootste hypotheekschuld, zal en moet in stand gehouden worden, ook al is de echte waarde van de huizen, ongeveer een derde van dat bedrag, daar mogen de huurders nu al voor bloeden, over gezond gesproken...

Als de pensioenfondsen op deze markt in hypotheken instappen, is het zeker, dat weer een heel groot deel, van door werknemers gespaarde gelden in een diepe put gedonderd worden. Immers de huizenprijs, is zelfs na dat er een aantal procenten van de huizenprijs is ingeleverd, nog minstens 50% te hoog. Om de woningmarkt echt gezond te krijgen zal deze gebakken lucht factor van de prijs moeten verdwijnen, laat daar de bouwmaffia en de hypotheekverstrekkers (die voor honderden miljarden hebben gestolen van de huizenbezitters) eindelijk maar eens voor bloeden, laat desnoods maar beslag leggen op buitenlandse bankrekeningen!  

Brinkman noemde tussen neus en lippen door, bij het VS verhaal, dat het niet gaat om hypotheken voor een 2e of 3e huis in Frankrijk of Spanje. Hoe zit dat eigenlijk? Hebben rijke Nederlanders voor deze huizen ook hypotheekrenteaftrek? Dat zou godverdomme helemaal schandalig zijn!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten