Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zaterdag 16 maart 2013

Deetman ontzag bisschoppen in rapportage

De commissie Deetman repte in haar laatste rapport niet over een aantal feiten waar 2 bisschoppen verantwoordelijk voor waren en rapporteerde verder omfloerst, over de rol van deze bisschoppen, van Luyn en Wiertz, beiden nog zittende bisschoppen. De gepensioneerde bisschoppen kregen een 'iets' andere behandeling.
Precies waar deskundigen van te voren al bang voor waren, een rapport waarin zaken verdoezeld dreigden te worden, daar de commissie geïnitieerd is door de katholieke kerk (van Luyn was de feitelijke opdrachtgever van de commissie Deetman), lijkt dus bewaarheid te zijn geworden.

De hoogste tijd voor een echt onderzoek, desnoods strafrechtelijk (ook al zijn de strafbare feiten verjaard), dat geeft in ieder geval een beter, onafhankelijk beeld, ook al kan men verder juridisch niets doen met de uitkomsten. De katholieke kerk kan in dat geval, niet doen of de neus bloedt en zal net zo goed als nu het geval is, tot actie moeten overgaan......... In zo'n onderzoek kan men meteen eens kijken naar mishandeling van jongens in katholieke instituten, of die lichamelijke-, geestelijke mishandeling, nu wel of niet in combinatie was met seksueel misbruik (waarin natuurlijk de vorige 2 varianten over vertegenwoordigd zijn). Het was toch immers al van de zotte, dat de commissie in haar eerste rapportage hier bewust geen aandacht aan schonk.....

En Deetman? Natuurlijk ontkent hij voornoemde feiten in alle toonaarden. Laat deze disfunctionerende CDA kwast zich eindelijk terugtrekken uit de politiek, bestuur of wat voor vermaledijde politieke functie dan ook, we hebben intussen meer dan genoeg, sterker: nog veel te veel gekloot van deze zak meegemaakt!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten