Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

vrijdag 16 augustus 2013

Barbara Baarsma, een neoliberale vrijemarktslet de luxe

Gistermorgen na 10.00 u. in GMN, o.a. SER lid en hoogleraar Baarsma. Deze neoliberale trut zei niet (verder) te willen bezuinigen, ze wil vooral hervormen. De burger is veel te afhankelijk van de overheid, aldus hare kwaadaardigheid. We moeten niet naar Den Haag kijken voor oplossingen, de afhankelijkheid van 'arrangementen', ze bedoelt hier de afhankelijkheid van door de overheid in het leven geroepen zaken als huursubsidie en thuiszorg, de burger zou zelf verantwoordelijk moeten zijn voor bijvoorbeeld hun zorg en oude dag. Hé paardenkut, omdat dit telkens op ellende en liefdadigheid uitdraaide, heeft de staat die taak op zich genomen. Over de zorg weer het cliché, dat deze in de toekomst niet meer te betalen is*, dus draai zelf lekker op voor de kosten en dat belastinggeld dat u betaalt? Dat is voor mooie projecten en zaken als de JSF straaljager, die de naam van jager technisch gesproken, niet eens mag dragen, of de Fyra enz. enz... Natuurlijk gebruiken we dat geld niet voor u. Ook wil Baarsma de pensioenen hervormen, dus een fikse greep uit de door u gespaarde gelden, waarna u, als er echt te weinig over is, zichzelf maar op tijd moet verzekeren...... Presentator Kurpershoek was al een keer klaargekomen van zoveel neoliberaal geweld en wou er nog een schep bovenop doen: "Is dat niet typisch Nederlands, leunen op de overheid? Nou, dat was Baarsma zowaar niet geheel met hem eens; coïtus interruptus voor Kurpershoek!

De arbeidsmarkt moet hervormd worden volgens Baarsma, geen vaste contracten meer, hooguit contracten voor 5 jaar. Ja dat helpt geweldig, met het creëren van een groot leger loonslaven! Zelfs werkgevers zijn tegen, zij zien, dat vaste werknemers een 'ziel ontwikkelen voor hun werk' en echte verantwoording dragen voor hun baan. Bovendien worden de banken ook een beetje misselijk als ze dit soort praat horen, immers wie moeten zij dan nog een veel te dure hypotheek aansmeren?? Daarnaast hoef je maar te kijken naar de jeugdwerkloosheid, om te zien wat er gebeurd als werknemers geen zekerheid en rechten meer hebben, grote werkloosheid, terwijl de jonge werknemers geen ontslagbescherming genieten en vaak moeten werken onder omstandigheden, die vaste werknemers niet zouden pikken (maar die laatsten worden beschermd tegen willekeurig ontslag). Ja hoor, ze durft te zeggen, dat de ontslagvergoedingen veel te hoog zijn, niet die van mensen van haar soort, die moeten het vaak maar met enkele miljoenen euro's doen, nee het gigantische kapitaal dat de gemiddelde werknemer meekrijgt, althans als zij/hij het geluk heeft iets extra's mee te krijgen........

Voorts moeten alle potjes verdwijnen zoals huursubsidie (die huurders worden zo in de watten gelegd, dit jaar weer 'slechts' een huurverhoging van 4%, voor de laagste inkomens dan....), ook 65+ potjes moeten verdwijnen... Het enige zinnige dat deze trut te vertellen heeft is de afschaffing van de hypotheekrenteaftrek, waar dan wel onmiddellijk dik belastingvoordeel tegenover moet staan.....

De welgestelden betalen onevenredig veel belasting...... ha! ha! ha! ha! Ja, ja, je weet godverdomme niet wat je hoort, ongelofelijk!! Terwijl elke imbeciel intussen weet, dat wanneer je meer dan 60.000 euro per jaar verdient, je met een geslepen belastingadviseur, amper 20% betaalt..........

Hervormingen leveren volgens Baarsma het meest op in de toekomst...... ha! ha! ha! ha! ha! Ja, dat zagen we al bij de jeugdwerkloosheid en dat zien we bovendien in Duitsland, in 2011 verdienden 6,5 miljoen Duitsers minder dan 1.500 euro bruto per maand..... en leeft in armoede, dankzij de door de neoliberale SPD premier Schröder, ingevoerde hervormingen op de arbeidsmarkt, dezelfde hervormingen, die dit SER lid hier wil invoeren!!!!

*Toevallig liet de WHO (de Wereldgezondheidsorganisatie) vanmorgen weten, dat de stijging van de zorgkosten, vanwege de vergrijzing, schromelijk wordt overdreven!

2 opmerkingen:

  1. Inhoudelijk deel ik uw kritiek, maar dat u deze ombouwt tot belediging van en gescheld op de persoon vind ik schandalig. Zakelijke meningsuiting is een groot goed, azijn over iemand heen pissen is asociaal en haast crimineel; in strijd met de menselijke waardigheid.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. geachte Lau Kanen,

    dank voor uw reactie. Dat ik zo tekeer ga, tegen figuren als Baarsma, komt, door de manier waarop deze helleveeg wordt gepresenteerd in de media, haar woord schijnt wet te zijn. Haar uitlatingen zijn juist uiterst asociaal, ze zet hele bevolkingsgroepen weg, als asociaal, daar zij een vaste baan willen en een beetje geluk voor hun naasten en zichzelf. Leest u mijn bericht nog eens goed na, dan zal u zien, dat juist Baarsma mensonwaardig spreekt over hele grote groepen mensen, die geen bliksem aan de situatie kunnen doen, waarin zij zijn beland. Baarsma krijgt alle kans in de media, zonder enig commentaar van belang, haar egoïstische, smerige ideeën te spuien, dat is pas vuilspuierij!
    Zie ook mijn andere berichten over deze neoliberale hufter.

    met vriendelijke groet,

    BeantwoordenVerwijderen