Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

woensdag 28 augustus 2013

Pechtold wil sociaal akkoord openbreken, de gewone werknemer moet en zal gepakt worden!

Gisteravond bij Knekel en Flink het D66 rijkeluiszoontje Pechtold, die daar nog eens even zijn super asociale standpunten uiteen kwam zetten. "Het woonakkoord heeft rust op de markt gebracht........."ha! ha! ha! ha! Welke rust Pechtold? De huurders, die vooral in de onderlaag van de bevolking zijn te vinden, zijn op een gruwelijke manier gepakt, 4% huurverhoging, zelfs voor de laagste inkomens*, die hebben bepaald geen rust als zij naar hun uitgaven kijken, de rust zit dan ook bij de kopers, die een half procent minder hypotheekrenteaftrek ontvangen.

Maar Pechtold was eigenlijk aanwezig, om voor de zoveelste keer te pleiten voor het direct aanpakken van de gewone werknemers, dus het openbreken van het 'sociaal akkoord': per direct afschaffing van het ontslagrecht, een nog kortere WW periode, verplichte flexibiliteit en eigenlijk een nog lager minimumloon, al durft hij dat nog niet uit z'n gore bek te laten vallen (hoewel hij later in het gesprek Duitsland als voorbeeld durfde te noemen, daar kom ik later in dit bericht op terug). Natuurlijk vindt Pechtold het prima dat werknemers uit Oost-Europa hier voor een appel en een ei komen werken, als Nederlandse werknemers daar moeite mee hebben, moeten ze maar akkoord gaan met een lager inkomen en afschaffing van alle arbeidsvoorwaarden, die in het belang van henzelf zijn.... De schoft durft te stellen, dat de afschaffing van het ontslagrecht zal leiden tot een grotere arbeidsproductiviteit. Pechtold leeft in een andere werkelijkheid dan het grootste deel van de bevolking, dat blijkt wel weer, de arbeidsproductiviteit is in Nederland al jaren een stuk hoger, dan in de ons omringende landen en internationaal heeft men daar bewondering voor!!
Trouwens het bewijs, dat zijn pleidooi nergens op slaat is de jeugdwerkloosheid wel: -geen ontslagrecht,
-nul urencontracten, -een minimumloon, dat lager is dan van werknemers die 25 jaar of ouder zijn, -amper recht op WW, enz. enz.,  resultaat: de jeugdwerkloosheid is groter dan ooit en in verhouding groter dan die onder oudere werknemers..........

Schoft Pechtold durfde met z'n vieze vingers naar Duitsland te wijzen, zonder daarbij te vertellen, dat bijvoorbeeld door de afschaffing van het minimumloon, daar 6,5 miljoen werkenden in grote armoede leven. Een mooi voorbeeld voor dit zwijn, het zal hem immers aan z'n vieze reet roesten, dat de onderlaag moet sappelen en in armoede leeft.......

*Voor de komende bezuinigingen van 6 miljard, krijgen de laagste inkomens eenmalig € 100,--......... ha! ha! ha! ha! De laatste jaren heeft die groep meer dan € 200,-- ingeleverd! Een 'mooie' sigaar uit eigen doos!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten