Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

zondag 18 augustus 2013

Indonesië en de excuses van Nederland

Afgelopen vrijdag in Lijn 1, met godbetert, de grote ellendelul Wielaert, aandacht voor de relatie Nederland - Indonesië. Natuurlijk struikelde Wielaert weer over zijn eigen idiote manier van spreken. Gelukkig aanwezig de echte deskundige op het gebied van Indonesië, Schulte Nordholt, al moest Wielaert hem weer een aantal keren totaal onnodig interrumperen met z'n domme geouwehoer. Wielaert vergist zich zelfs, als hij de naam van zijn gids in Rawagede wil noemen, daar was hij in 2007, vanwege de gore oorlogsmisdaad, die Nederland daar beging tijdens de 'politionele acties' (= koloniale oorlog) eind veertiger jaren. Waarom deze volslagen mafkloot daar naar toe werd gestuurd in 2007 is mij nog steeds een raadsel, daar de NOS daar een zeer kundig verslaggeefster had..... Dat hij daar was, herhaalde de zak uiteraard nog een keer of drie.

Molukkers werden door Wielaert als 'killers' aangeduid, om stiekem nog eens even duidelijk te maken, dat Nederland 'eigenlijk' niets met de oorlogsmisdaden te maken had, al durft hij dat niet hardop te zeggen in het bijzijn van Schulte Nordholt en Jeffry Pondaag (voorzitter van de Stichting Commité Nederlandse Ereschulden), daar die hem anders de mantel hadden uitgeveegd.

De excessennota uit 1969, een rapport gemaakt in opdracht van de Nederlandse regering over de Nederlandse oorlogsmisdaden in Indonesië, de zogenaamde Excessennota, schijnt ook een nogal humoristisch geval te zijn voor Wielaert, die zegt: "de Excessennota.. ha! ha! ha! ha! is ook niet van gisteren......." Overigens zei Pondaag over deze nota terecht, dat dit een fout woord is, dat excessen, daar Nederland zich structureel misdroeg tijdens deze koloniale oorlog, zoals Nederland dat in de eeuwen daarvoor al zo vaak had laten zien. Pondaag moest Wielaert, toen hij voor 't eerst aan het woord kwam, corrigeren, Wielaert stelde dat de stichting van Pondaag zich druk maakt over de behandeling van de slachtoffers, die door Nederland werden gemaakt. Wij maken ons niet druk, stelde Pondaag, we willen laten weten hoe de vork echt in de steel steekt en dat er eindelijk eerlijk over wordt gesproken in Nederlandse geschiedenisboeken.

Overigens was Pondaag het niet met Schulte Nordholt eens, dat Timmermans wel een volledig excuus aan de nabestaanden aanbood, waar ik Pondaag groot gelijk in geef. Het is uiteindelijk een spijtbetuiging, daar Nederland anders de portemonnee grondig zou moeten trekken....

Ene Peter Heins (de uitzending staat nog niet op de site van Lijn 1, en met google kwam ik niet verder op deze naam), een oncoloog die met een stichting artsen en verpleegkundigen opleidt in Indonesië, wordt door onbenul Wielaert gevraagd (tot 3 keer toe!), of hij en zijn stichting lopen te pionieren in Indonesië, terwijl hij al meldde, dat Heins al 24 jaar bezig is in Indonesië.........  Ondanks dat Wielaert al 3 keer meldde in Indonesië te zijn geweest, vroeg hij Heins, hoe de Indonesiër Nederland ziet en omgaat met Nederlanders aldaar....

Kan iemand eindelijk de enorme neoliberale, blunderende nitwit Wielaert een enorme schop, onder z'n reet geven, een schop de media uit, en nooit weer erin!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten