Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

donderdag 15 augustus 2013

Muzikaal recept tegen dierenmishandeling en de invloed van de Telegraaf

Een nieuw, hersendoorblazend geneeskrachtig recept van blogdokter P. Pisser. Recepten in een oneindige serie sessies, voor de mens die geluk zoekt en twijfelt aan zichzelf, door wat deze rond zich ziet gebeuren, in deze liefdeloze, egoïstische, op winst beluste wereld, die voor het merendeel van de mensheid ellende, ontevredenheid en geestelijke neergang teweeg brengt. Volg de sessies van de dr. en zie hoe de wereld een heel andere plek kan zijn, dan dat je je ooit voor kon stellen, een wereld waar de ene mens rekening houdt met de ander en waar elke zucht naar macht in de kiem gesmoord wordt. Voor diegenen, die deze staat al hebben bereikt, is dit een welkome aanvulling op hun dagelijks leven, genieten dus!


Vandaag is de dr. in stemmig zwart gekleed, omgeven door nevels, wat overigens niets zegt over zijn stemming, die is opperbest.
Opwarmer: het compilatie album 'Lyric', elektronische muziek rond dit woord, of begrip, zoals u wilt. 36 nummers, die een mooi geheel vormen, al is er niet echt sprake van tekst, de muziek suggereert dat wel, over het algemeen wat duistere muziek, met een psychedelische ondertoon, prachtig! Duister? Daar wist Ian Curtis wel weg mee, hier het album 'Closer' van hem en zijn band Joy Division. (ter nagedachtenis aan Gerard). Nog steeds zonde, dat hij zo vroeg in zijn leven, een eind aan dat leven maakte, maar ja gedane zaken, nemen geen keer en niets zo gênant als een spreuk aan de wand! We kunnen tot het einde der tijden gelukkig genieten van deze, zeker voor die tijd zeer bijzondere muziek, want klassiek is het zeker en heel mooi!! Door met Wire en hun album 'Coatings', ook deze band had zijn wortels in de punk muziek, al tilden de leden van de band, hun muziek al snel op een veel hoger plan, waarmee ook deze muziek een 'blijvertje' is geworden, waanzinnig mooie, hoekige composities, soms ingetogen, dan weer als een geoliede snelle machine, maar altijd schitterend!!  Hoofdgerecht: Cakewalk met 'Wired', een Noorse band, met ongekend knappe, hypnotiserende jams, a la Amon Düül II in hun beste dagen, groots, enig minpuntje, een veel te kort album! Hypnotiserend? Aqualite met 'Waterworld', schitterende goa trance van absoluut topniveau, genieten mensen. Tot slot het album '45:33 Remixes' van dit LCD Soundsystem werk, met namen als Runaway, Prince Language, Theo Parrish, Trus'me, Riley Reinholt e.a., het origineel was al waanzinnig, deze remixes doe er nog een schep bovenop, geweldig!!!
Tot de volgende sessie, veel plezier!

Brap!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten