Geen evolutie en ecolutie zonder revolutie!

Albert Einstein:

Twee dingen zijn oneindig: het universum en de menselijke domheid. Maar van het universum ben ik niet zeker.

dinsdag 27 augustus 2013

Stevia is geen succes, halleluja amen!!!! En Jeroen Thijssen is een bedrieger!

Gistermiddag bij de EO (na 14.45 u.) Jeroen Thijssen, 'journalist' van Trouw. Deze kwam even de zoetstof 'stevia' afkammen. Volgens hem waren de 'alternativo's' verantwoordelijk, voor de opmars van deze zoetstof, terwijl hij even later de naam van professor Jan Geuns (universiteit Leuven) noemde, deze man is al vanaf begin 90er jaren bezig met onderzoek en promotie van stevia, me dunkt niet bepaald een 'alternativo'.

Voor de bewering van Geuns, dat de suikerindustrie de invoering van stevia jarenlang heeft tegen gehouden, kon Thijssen geen bewijs vinden. Benieuwd of hij heeft uitgezocht, welk lobbykantoor in Brussel de Europese suikerindustrie vertegenwoordigt en daar de EU politici jarenlang heeft bewerkt (zo kreeg de suikerindustrie jarenlang subsidie op hun wanstaltig product, dat ook nog eens slecht is voor het milieu, bewijs genoeg, vindt u niet?).

Veel gelul over een nieuwe voedingsstof, die niet zomaar wordt toegelaten; hé Thijssen, het is geen chemisch middel, of een nieuw medicijn, in de tijd vanaf begin 90er jaren, zijn er diverse soorten gif, fruitsoorten en kantenklaarmaaltijden (met ingrediënten die voordien nooit werden gebruikt) ingevoerd op de Europese markt. Dat suiker en aspartaam bewezen slechte stoffen voor het lichaam zijn, interesseert Thijssen niet, als je bang bent om dik te worden moet je gewoon minder eten, aldus Thijssen, hetzelfde geld voor tandbederf, zo liet hij weten. Ach en als je moeite hebt met het in toom houden van je eetlust, waarom zou je dan stevia gebruiken? Omdat alle beetjes helpen, klootzak!

Over Japan wist hij niets, zo vertelde Thijssen, als hij even 'onderzoek' op google had gedaan, had hij geweten, dat men in Japan al vele decennia geleden, de frisdrankindustrie verplichtte stevia te gebruiken. Dan had hij meteen kunnen zien, dat sinds het gebruik van stevia als zoetstof in Japan, het aantal diabetes gevallen gigantisch is gekelderd, ook ouderdomsdiabetes...... En dat is nog maar één van de vele gunstige effecten van stevia, die niet voor suiker of aspartaam te vinden zijn.

Erg leuk: in het begin kregen de gasten in de studio 3 bekertjes cola, en zij moesten raden, welk bekertje cola, stevia bevatte, niemand had het juiste antwoord, men was bevooroordeeld en dacht dat stevia een bittere nasmaak had (wat alleen zo is, als je er teveel van gebruikt)..... Dat vond Thijssen niet leuk, dus maakte hij er maar van, dat cola vies is....... ha! ha! ha! ha! ha! ha!
Overigens de meeste proevers dachten dat cola met suiker, de cola met stevia was......

Thijssen? Ach een ordinaire lobbyist voor de suikerindustrie...... ha! ha! ha! ha!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten